Издвајамо Србија

БАКИРА ПРЕПОЗНАЛИ КАО РАТНОГ ПРОФИТЕРА И ПОЛИТИЧКОГ ПРЕВАРАНТА: Бошњаци неће у рат са Србима!

Аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да су локални избори у БиХ имали симболичку димензију, истичући да су Срби у Републици Српској препознали политику Милорада Додика као политику одбране Српске и заштите националних интереса, а, с друге стране, муслимани у Федерацији БиХ (ФБиХ) нису подржали агресивну политику СДА и тиме поручили да не желе конфронтацију са Србима.

Анђелковић је рекао Срни да су локални избори показали да је тријумфовала СНСД Милорада Додика, односно коалиција окупљена око ове странке, док је СДА претрпјела озбиљан пораз, као и да више нема легитимимет за политику коју води.

Према његовим речима, јучерашњи избори битно превазилазе ниво локалних и имали су симболичку димензију после свега што се дешавало последњих седмица.

– Они су били одређена врста изјашњавања народа о будућности БиХ. Претходних седмица видели смо да се Република Српска брани док неки екстремисти из муслиманског дела изазивају тензије за шта немају подршку већине муслимана, обичног народа – наглашава Анђелковић.Он истиче да је евидентно јединство код Срба када је ријеч о резултатима у Сребреници, што је резултат притисака на Српску.

– Срби желе мир, али, ако их неко притиска, народ ће јединствено реаговати у одбрани Републике Српске. То је порука и међународној заједници и Сарајеву – каже Анђелковић.

Он је рекао да је владајући СНСД у Бањалуци остварио озбиљну победу на изборима, док је Савез за промене поражен јер су га грађани казнили због сарадње са СДА и муслиманским екстремизмом у Сарајеву.
Анђелковић сматра да СДС, ако овако настави, неће имати будућност и да је једини начин да се консолидује тако што ће се вратити на некадашњу позицију, а то је јединствен став српских партија, које у Сарајеву заједнички делују у интересу Српске.

Он истиче да је порука после свега да грађани желе јединствен став Републике Српске.
– Ови избори су тријумф Српске и грађани свим силама иза ње стоје. Република Српска је реалност која никада неће нестати – поручио је Анђелковић.

Извор:Срна