Издвајамо Србија

БИХ У ШОКУ: СРБИН победио у Сребреници!

Кандидат за начелника Сребренице, који има подршку свих српских странака, Младен Грујичић, прогласио је вечерас победу, уз тврдњу да има више од 3.000 гласова од актуелног градоначелника и противкандидата Ћамила Дураковића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реч је о страначким подацима о изборном резултату.

Из СДА, међутим, тврде да то није тачно и да треба сачекати да стигну гласови у одсутности и гласови оних који гласају путем посте.

Упитан како ће изгледати 11. јул у Сребреници наредне године, ако заиста добије највећи број гласова, Грујичић каже да поштује све жртве рата и да ће Општина имати свој удео у том обележавању, те да, поред Дураковића, има још Бошњака, који могу да раде организацију обележавање те годишњице.

Грујичић каже да ће све бити као пре и да Срби и Бошњаци у Сребреници могу да наставе да живе у миру, упркос томе што многи покушавају да их заваде.

– На терену Срби и Бошњаци изузетно се поштују и сви заједно гледају у будућност – рекао је Грујичић за регионалну Н1ТВ.

Упитан да ли ће председник СНСД доћи у Сребреницу да прослави, уколико српски кандидат победи, Грујичић је подсетио да је председик Српске то обећао у кампањи.

 

Извор:Н1