Издвајамо Србија

БОРБА ЗА ФУНКЦИЈЕ: Јешић и Васин би да воде ДС у Војводини

Горан Јешић и Мирослав Васин кандидати су за првог човека Демократске странке у Војводини.Функција по којој је годинама био препознатљив Бојан Пајтић остаће упражњена јер, како сазнајемо, бивши председник ДС нема намеру да се на њу враћа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Постојала је и опција да оснује своју партију, али засад је ближи одлуци одласка у политичку пензију.
Садашњи председник Покрајинског ДС Мирослав Васин каже да има амбиције за останак на овој функцији, док је отворену кандидатуру истакао и Горан Јешић. Избори треба да буду одржани у фебруару, након избора за председника Србије.

– Вероватно ћу се кандидовати за председника ПО ДС. Нисам још донео коначну одлуку, али мислим да хоћу. Нисам изгубио ниједне изборе до сада, па тако нећу ни ове. Досадашњи рад Покрајинског одбора најбоље показују резултати, након 16 година на власти, на изборима су освојили само шест одсто подршке – наводи Јешић.
Мирослав Васин, који је на челу ПО од 2013, каже да је још рано говорити о поновној кандидатури.

– Наравно да имам амбиције да останем на челу Покрајинског одбора, а мислим да ми досадашњи резултати то дају за право – кратак је био Васин.Међутим, Васину наруку не иде што је отворено подржао Пајтића на изборима за председника странке. Како би се страсти смириле и спречиле нове поделе, Драган Шутановац, нови председник ДС, експресно је ове недеље присуствовао седници Покрајинског одбора.

– Васин је на том стастанку рекао да иако је агитовао за Пајтића његова кућа је ДС и ту жели да остане. Видећемо да ли ће добити подршку чланова у Војводини, као уосталом и Јешић. Сложили смо се да изборе за ПО одржимо после председничких избора јер сву снагу треба да усмеримо на то. Једино ће ускоро бити одржани избори за Главни одбор – изјавио је извор „Блица“ у ДС.

Из партије су досад изашли Јелена Балашевић и Амир Бислими, досадашњи пословни директор Демократске странке, који су задржали своје мандате у покрајинском парламенту. Управо су они, уз Бојана Пајтића, фигурирали као оснивачи неке нове демократске партије са војвођанским предзнаком, ако бивши председник ДС одлучи да каријеру настави у новој политичкој авантури.

Извор:Блиц