loading...
Издвајамо Србија

БРУКА И СРАМОТА! ДВЕРИ ТВРДЕ: „Вучић је продао Светог Саву за 7 милиона евра“!

„Одлуком да се школа ‘Растко Немањић – Сава’ у новопазарском насељу Дојевиће назове по председнику УАЕ, шеику Халифи бин Заид ал Нахјану, а на предлог премијера Александра Вучића, Влада Републике Србије одрекла се оца српске нације, најзначајнијег и најпознатијег Србина – Светог Саве, а своју част и национални понос је продала за седам милиона евра!“, тврди Српски покрет Двери у саопштењу.

За Двери овакав поступак представља својеврсно вређање здравог разума свих грађана Србије, затирање хришћанских корена, негирање постојања српског народа и државе на простору Новог Пазара – Старог Раса, древне Рашке области, где је и створена прва српска држава.

Иначе, школа се и у време комунизма звала по Светом Сави али сада је дошло такво време да нам долазе наши арапски „пријатељи и партнери“ који дају новац, али уз услове да се по њиховим владарима, председницима и оснивачима калифата називају школе, болнице, вртићи, паркови, док се наш премијер тиме хвали.

Двери питају, како је Министарство просвете могло да изда сагласност, када поменуто министарство носи назив по Светом Сави, првом српском Просветитељу?

Калифа протерао Светог Саву

Премијер се у неколико наврата похвалио да је његова лична одлука била да се поменути објекти граде баш у Новом Пазару. Промена имена школе је класична политизација и намиривање дугова из периода предизборне кампање са Вучићевим коалиционим партнерима у Рашкој области, да би се задовољили Бошњаци који „нису баш срећни“ да им се школа зове – Растко Немањић Сава.

Зар толико коштају образ, част и понос Александра Вучића који се за 7 арапских милиона евра одриче својих славних предака и као гумицом брише 1.000 година српске историје.

 

Извор: Vestionline.com