Издвајамо Свет

БУБЊЕВИ АПОКАЛИПСЕ: Медиј који је до сада најавио све америчке ратове, најављује обрачун са Русијом!

Редакција Неw Yорк Тимес-а каже да је Русија одметничка држава са неодговорним лидером чије је понашање изван граница опште људске пристојности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички дневни лист је у прошлости промовисао већину америчких ратова у иностранству, првенствено инвазију на Ирак 2003. године, пише “Руссиаинсидер”

Тон едиторијала указује да се Америка спрема за обрачун са Русијом.

Председник Путин је сада на удару САД као што је био Садам Хусеин, Гадафи, Башар ал-Асад и други.

Неки Руси су љути због изгледа да ће се наћи у термонуклеарном обрачуну између Запада и Русије, због америчких неконзервативних ратних хушкача.

Ови неконзервативци, са својим искривљеним визијама стварности, виде своју слику у свему, укључујући и Путина.

Коју год грешку да имају руски председник или домаћа демократија, то није компензација чак ни за ратну претњу.

“Никада није био само рат, никада частан – са стране иницијатора рата. Могу да видим милион година унапред, и ово правило се никада неће променити“ – Марк Твен, Тајанствени странац и друге приче.

Упозорење: узнемирујући говор

Ово није вежба: Редакција Неw Yорк Тимес-а поставља темеље за рат против Русије. Нема чекања!

Телевизијски стручњаци са избељеним зубима и други друштвени паразити одвајкада позивају младе да гину или да изгубе удове у бесмисленим, илегалним ратовима.

Обично ови позиви за наоружање – начињени из удобности небодера на Менхетну, или “викендице“ у Нантакету – долазе од професионалних, синдикалних кретена као што је Томас Фридман, који је управо јуче писао у Неw Yорк Тимес-у о свом недавном разговору са тибетанским таксистом чиме доказује своје теорије о слободним тржиштима и минирању браон људи за слободу. (Наравно, Америку с времена на време такође красе и једва писмене ејакулације нео-конзервативног беса, написане од стране никог другог до Ени Еплбаум, која пише искључиво за Wасхингтон Пост, Даилy Молоцх и Тwиттер.)

Али специјално за прилике у стилу “заиста нам је потребно да подржите овај глупи усрани рат,“ читаоци новина добијају прилику да виде велико оружје у акцији: Редакција Неw Yорк Тимес-а, у целокупном свом величантву, ствара прилику за рат са Русијом.

Да, овај пут не бомбардујемо, не вршимо инвазију на Југославију, Ирак, Ирак, Авганистан, Ирак, Јемен, Ирак или Либију: Америка мора обуздати Путина у Сирији, или можда чак у Украјини, легендарном седишту руске војске. За оне са слабим стомаком, Марк Амес је веома пажљиво омогућио сажетак овог уредничког драгуља.

Пошто едиторијал има нелогичну, нелинеарну причу – попут лошег Тарантиновог филма – прећи ћемо директно на најсочнији позив на рат:

“Председник Обама је дуго одбијао да одобри директну војну интервенцију у Сирији. Господин Путин можда претпоставља да је мало вероватно да се председник Обама супротстави Русији у својим завршним месецима и са сезоном америчких избора у пуном јеку. Али са побуњеничким упориштем у Алепу које је под претњом да падне под контролу власти, званичници администрације су рекли да се такав одговор поново разматра.“

Али главна поента је да је Путин тиранин одметничке државе, наклоњен клању цивила и враћању старе славе Совјетског Савеза. Решење, како уредништво наговештава, је “директна војна интервенција“ у Сирији – што ће наравно довести до тоталног рата, а скромна Москва ће вероватно испарити. Мисија испуњена.

Настављамо да околишамо, зато ћемо само изаћи и рећи: Препричавање Неw Yорк Тимес-а онога што се догодило у Сирији у протекле четири године је кристално наклапање.

Сједињене Државе су, још једном, агресорска нација која свира фаул кад ствари не иду по плану.

Вашингтон нема међународни мандат да буде у Сирији – нити на њеном небу, ни као “саветници“ “умереним побуњеницима“ на терену. Вашингтон (заједно са својим савезницима који воле слободу – Турском, Саудијском Арабијом, Катаром, УАЕ, свим бастионима демократије) су се само позвали на забаву. А под “забавом“ мислимо на “рат увијен у демократски устанак који је убио на стотине хиљада људи и и даље дестабилизује читав регион, истовремено стварајући огромне избегличке кризе.“ Пре недељу дана, Вашингтон је убио (са бомбама) више од 60 униформисаних војника земље са којом они нису ни званично у рату, унутар њихових граница. Путин напада поново! пиште Неw Yорк Тимес.

Наравно, уредништво жели да укаже на све гнусне ратне злочине које је Русија починила у Сирији – од којих ни један није верификован од стране било кога другог сем Пентагона. Треба ли стварно да будемо изненађени? У недавно објављеном чланку у Тхе Натион, Адам Џонсон подсећа своје читаоце да:

Редакција Неw Yорк Тимес-а је подржала сваки амерички рат – Перскијски залив, Босна, Косово, Ирак, Либија – у последњих 30 година. Док је њихово извештавање о овим ратовима често било критично, много њиховог прикривања је такође помогло да се тренутној војној мисији продају либерали уморни од ратова – најпознатији пример су Џудит Милер и Мајкл Гордон како промовишу непостојећи нуклеарни програм Ирака током инвазије у марту 2003. године. Заиста, слика Неw Yорк Тимес-а као објективних, непристрасних вести је управо оно што је омогућило да се прода рат.

Већ смо установили да ће се кретени смуцати по свету хиљадама година. Али је Марк Твен био тај који нас је упозорио на Неw Yорк Тимес пре много, много година:

“Гласна неколицина – као и обично – ће позвати на рат. Проповедаоница ће бити – опрезна и пажљива – објективна – у почетку; велика, досадна већина нације ће трљати своје поспане очи и покушати да схвати зашто би требало да дође до рата, и рећи ће, озбиљно и огорчено, да је то “неправедно и нечасно, и да нема потребе затим.“ Онда ће неколицина да говори гласније. Неколико праведних људи на другој страни ће расправљати и износити разлоге против рата говором и оловком, и у почетку ће их слушати и биће поздрављени; али то неће трајати дуго; други ће их ућуткати, и тренутна анти-ратна публика ће се стањити и изубити на популарности. Недуго затим ћете видети необичну ствар: говорнике отеране са платформе, и слободу говора угушену од стране бесних људи који су у дубини душе још увек уз оне отеране говорнике – као и раније – али се не усуђују то да кажу. И сада ће се цела нација – проповедаоница и сви – прикључити позиву у рат, и остаће без гласа, и малтретирати било ког поштеног човека који се усуди да отвори уста; и временом ће таква уста престати да се отварају. Затим ће државници измислити јефтине лажи, сваљујући кривицу на народ који је нападнут, и сваком човеку ће бити драго због таквих обмана које умирују савест, и марљиво ће их проучавати, и одбијати да побију било коју од њих; и тако ће, мало по мало, убедити себе да је рат праведан, и захвалити се Богу за бољи сан који он ужива након тог процеса гротескне самообмане.“

 

 

Извор:Webtribune.rs