Издвајамо Србија

ЧЕДОМИР АНТИЋ: Србија више не сме да ћути, одмах прекинути све односе с режимом Мила Ђукановића!

Пише: Чедомир Антић

Опозиција је, уједињена у уверењу да су промене неопходне и да режим мора да оде, освојила 50 одсто народних гласова

Loading...

У недељу је на биралиштима коначно оборен режим Мила Ђукановића. Тиме су створени услови да нестане последња политичка тековина тоталитарног комунистичког режима који је у југословенским земљама успостављен давне 1945. године.

Упркос прогонима, ограничењима права и слобода, партијској држави која нема европских упоредника и може наћи пара само још понегде у Африци, насупрот привођењима, монтираним процесима, наводним заверама, шовинизму диктатора и његове олигархије, ограничавању слобода информација, обарању друштвених мрежа невиђеном на нашем континенту…

Народ је рекао своје и опозиција је, уједињена у уверењу да су промене неопходне и да режим мора да оде, освојила 50 одсто народних гласова. Да су Брисел и Вашингтон подржали борце за демократију макар делом оних снага и искрености како су то чинили другде у Источној Европи, Ђукановићев режим би био потпуно и коначно поражен.

Довољно је рећи да у бирачком списку постоји 20.000 гласача-фантома. Министар унутрашњих послова, иначе припадник опозиције који је поверовао да Ђукановићев режим поштује демократски устав, одбио је да такав списак потпише али је он примењен на овим изборима. Замислите да у Србији на изборима учествује 250.000 (пет одсто) бирача који не постоје!?

 

Дан уочи избора 2.500 грађана Црне Горе приведено је у полицију. Тамо су их питали где су били када су прошле године Ђукановићеви батинаши тукли народ у центру Подгорице. На дан избора ухапшена је група наводних терориста из Србије за које кажу да су желели да нападну владу и скупштину и отму Ђукановића !? Притом је Ђукановићев директор полиције показао пророчке способности јер је такав исход предвидео три дана раније.

Изражавам дубоку забринутост и стрепњу да су животи и права демократа и посебно наших сународника Срба у Црној Гори угрожени. Неосетљивост САД и ЕУ према очигледним злоупотребама и тиранији у Црној Гори даје могућност и инспирацију за свако недело.

Сматрам да Влада Републике Србије, у складу с својим обавезама које намеће државни устав, а у духу принципа и идеала који је подстичу да приступи Европској унији, на сваки начин треба да подржи народну већину у Црној Гори. Да демонтира центре моћи и прекине везе с неодговорним и злим појединцима који су јој блиски а служе режиму тиранина што ратује не само против српског народа и његове цркве већ и против већине грађана Црне Горе.

Пре три године на фалсификованим изборима за председника Црне Горе наметнут је поражени Филип Вујановић, Србија је тада остала нема. Данас више не сме бити тако. У име мира, демократије, добросуседских односа, независности и суверенитета наше историјске савезнице Црне Горе, држава Србија треба да тренутно прекине све односе с режимом Мила Ђукановића.

Пошто је у општем интересу да се и Црна Гора придружи демократској породици слободних европских народа, Влада Србије треба да у име мира и хуманости понуди Ђукановићу и његовим саучесницима политички азил и јемства безбедности у нашој земљи.

 

Извор: Напредни клуб

Loading...
loading...
loading...