Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ОДБРУСИО ЧЕДИ: Не провоцирај, цела Србија зна за кога радиш!

Београд ће уложити максимум напора у дијалог са Приштином, али Србију нећемо дати ни за шта, поручио је лидер СПС и вицепремијер Ивица Дачић.

Loading...

Он је навео да у томе постоји апсолутна сагласност са премијером Александром Вучићем.

“Ми смо за стабилност, уложићемо максимално за дијалог, али Србију нећемо дати ни за шта, јер ми смо Влада Републике Србије. У том смислу постоји апсолутна сагласност и једиство између Александра Вучића и мене, односно између СНС и СПС”, рекао је Дачић на обележавању 26 година од оснивања Градског одбора СПС Београда које је одржано у Лазаревцу.

Наводећи да Србија никада неће прихватити једностране потезе, Дачић је рекао да га је лидер ЛДП Чедомир Јовановић “прозвао” да Србију враћа уназад и тражи да се Србија изјасни да ли Русија или ЕУ, те да су ти захтеви наручени са запада.

“Чедо, немој да се чикаш. Ако ћеш то питање да ставиш на референдум, сви знају какав ће бити одговор. Где он живи и за кога ради”, навео је Дачић.

Како је рекао, Србија има могућност да њени пријатељи, Кина и Русија, ставе вето на улазак Косова у УН.

“Русија треба да стави вето на улазак Косова, а ми како каже Чеда, треба да уведемо санкције Русији. Не прича он против Русије него против Србије, јер тај потез значи да ће Косово да уђе у УН”, рекао је Дачић.

Он сматра да су такви захтеви наручени од западних земаља да би се Србија одвојила од Русије, и то не због Русије, него да би се лакше решио проблем Косова и Метохије.

Дачић, који је и министар спољних послова, каже да су резултати сарадње са СНС то што је створена стабилна Србија, те да су отворени преговори о чланству у ЕУ.

Није само циљ, каже Дачић, да Србија уђе у ЕУ, него да се заштите наши национални и државни интереси.

Говорећи о смањењу дефицита, Дачић оцењује да су уштеде и оно што је зарађено велики успех, те да зато сада има новца за повећање плата и пензија.

Дачић наводи и да је повећање примања појединачно мало, али да је то велика ставка у буџету.

Према његовим речима, сада приоритет Владе мора бити раст БДП-а, нова радна места и нове перспективе.

Говорећи о 26 година постојања СПС, Дачић истиче да та странка мора да настави да се реформише, да је у политичком смислу 26 година брзо прошло и да је странка извукла поуке, те да се социјалисти поносе резултатима острвареним у протекле четири године у коалицији са СНС.

Дачић каже да се не живи од прошлости и “пехара” који је некада та странка освајала, те да је социјалистима потребна визија каква Србија треба да буде, као и политичко савезништво на том путу.

“Ми не волимо баш много промене. Промене су ђаволско дело, говорио је пророк Мухамед, али морамо да се мењамо да нас не промене”, поручио је Дачић функционерима СПС и члановима странке у Дому културе у Лазервцу.

Извор: Танјуг

Loading...
loading...
loading...