Издвајамо Србија

ДОДИК: Размишљам о организацији референдума у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ, не желим да будем заморче трећеразредних амбасадора!

У интервјуу АФП, Додик указао и на могућност организовања референдума о независности Републике Српске: „Размишљам о томе, много размишљам о томе. Само указивање на такву опцију може да буде употребљено против мене на суду. Јер, ско мислите, аутоматски вас сматрају великим непријатељем, већим од оних из Исламске државе који овуда слободно шетају”

Председник РС оптужио Запад да „убрзава процес нестанка” Босне наметањем своје воље или слањем „трећеразредних амбасадора”: „Они долазе овде да вежбају пред одлазак на друго место. Не желим да будем њихово заморче”

 

НЕ ЖЕЛИМ да се претварам да подржавам неуспели концепт назван Босна и Херцеговина, изјавио је данас АФП-у председник Републике Српске Милорад Додик и додао да је ипак спреман да ради „како би се осигурала одрживост БиХ која предвиђена уставом”.

 

„Босна и Херцеговина је данас република коју нико не жели осим пар идеалиста у Сарајеву који желе да је сачувају, али нико више од ње нема користи”, рекао је Додик у интервјуу АFP-у

 

Он је истакао и да, уколико се не постигне консензус између Муслимана, Срба и Хрвата, „БиХ ће нестати”.

 

Поводом одржаног референдума и позива на саслушање које је тим поводом добио из Сарајева, Док је рекао да ће „радо дати изјаву видео линком или на територији Републике Српске”, али да неће путовати на локације надлежности сматра „нелегалним”.

 

„Моји путеви не воде у Сарајево. Ја сам на мети сарајевских муслимана и њихове политике. Немам везе са Сарајевом и ништа ме не везује за њих”, рекао је он.

 

Како наводи АFP, ојачан недавном победом своје странке на локалним изборима, Додик поново указује на могућност организовања референдума о независности Републике Српске.

 

„Размишљам о томе, много размишљам о томе” – рекао је Додик и додао да само указивање на такву опцију може да буде употребљено против њега на суду јер, како је рекао, „у Босни и Херцеговини немамо право да мислимо”.

 

„Ако мислите, аутоматски вас сматрају великим непријатељем, већим од оних из Исламске државе који овуда слободно шетају”, рекао је председник Републике Српске, мислећи на 330 грађана БиХ који су отишли у Сирију како би се прикључили Исламској држави, наводи АFP.

 

Додик је у интервјуу за АFP закључио да постоје два сценарија за будућност БиХ.

 

„Или ћемо изградити Босну поштујући вољу свих грађана или више неће постојати. Када ће се то догодити? Ја то не знам”, рекао је Додик

 

Он је, такође, оптужио Запад да „убрзава процес нестанка” Босне наметањем своје воље или слањем „трећеразредних амбасадора”.

 

„Они долазе овде да вежбају пред одлазак на друго место. Не желим да будем њихово заморче”, истакао је председник Републике Српске.

 

Извор: Танјуг