Издвајамо Свет

ДОКАЗИ УКАЗУЈУ: Осама бин Ладен није убијен 2011. умро је још 2001. године!

Како најновији докази упућују, Осама бин Ладен је умро у децембру 2001. године у Тора Бори услед компликација на плућима насталих због оштећења бубрега, а не 2011. године као што тврди америчка влада.

Према званичној верзији, њега су убиле америчке Морнаричке фоке 2011. године, а у питању је чиста дезинформација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Анон Неwс је негде између 2000. и 2001. године навео да је Осама бин Ладен умро  због болести бубрега.

Цхицаго Трибуне је у марту 2000. године навео да је један сведок из Авганистана рекао да бин Ладен болује од болести бубрега.

Исто је пренео и ЦБС Неwс 2000. године.

ПБС Фронтлине је открио да је Осама бин Ладен ишао на дијализу бубрега у Пешвару. Негде се чак помињу и наводи да је било покушаја да се бин Ладен убије преко машине за дијализу.

Гуардиан је у новембру 2001. године пренео како је бин Ладен пребачен у Дубаи ради лечења бубрега у јулу 2001. године.

 

Међутим, бин Ладен је у новембру 2001. године у свом првом интервјуу након 9/11 за пакистанске новине изјавио како нема проблема са бубрезима и како није посетио болницу у Дубаију.

Многи новински извори су у децембру 2001. године навели да је бин Ладен сахрањен у Тора Бори у Авганистану.

Касније су се појавили и снимци његове сахране, као и снимци из дана када је био болестан, а Бушова администрација је то све одбацила као пропаганду.

У марту 2002. године, објављен је интервју са бин Ладеновом женом која о свом мужу очигледно говори у прошлом времену, помињући његов проблем са бубрезима и изјавивши: „Осећам дубоко у себи да је још увек жив“.

Чак су и амерички званичници у марту и априлу навели како је претња Осаме бин Ладена „неутралисана“.

Шеф ФБИ је у јулу 2002. године рекао да је бин Ладен највероватније мртав јер се ништа о њему није чуло од децембра 2001. године.

ЦНН је у јулу 2002. године навео да су бин Ладенови телохранитељи ухапшени у фебруару 2002. године, али да бин Ладен није ухваћен.

Обавештајни званичници су у октобру 2002. године дефинитивно потврдили да је бин Ладен мртав и да је умро у Авганистану у децембру 2001. године.

Неw Yорк Тимес је 2006. године навео да је ЦИА званично угасила јединицу која је ловила Осаму бин Ладена.

 

Извор:Wебтрибуне.рс