Издвајамо Србија

ДОС ЗАБОРАВИО 5.ОКТОБАР: На данашњи дан западне слуге су отеле власт МИЛОШЕВИЋУ и почеле уништавање СРБИЈЕ!

Слободан Милошевић (фото:Јутјуб)

ПЕТООКТОБАРСКЕ демонстрације, када је срушен режим Слободана Милошевића, после деценију и по пале су у заборав и код странака некадашње Демократске опозиције Србије. Међу њима није било никаквих договора о евентуалном заједничком обележавању 16 година од 5. октобра, а већина лидера ДОС нема никакве посебне планове за прекосутра, када пада ова годишњица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ДС нам је речено да је 5. октобар наслеђе ове странке на које су поносни, али да ново руководство још није формално ступило на дужност и да нису разматрали неко специјално обележавање овог датума.

Ништа неће организовати ни у СДС Бориса Тадића, где ће 5. октобра, како су нам рекли, „бити радни дан“:

– Концентрисани смо на будућност и борбу против неспособне власти, која угрожава темељне вредности демократије и елементарну егзистенцију грађана – поручује портпарол СДС Константин Самофалов.

Ни либерали Чедомира Јовановића немају амбициозне планове око годишњице демократских промена. Наташа Мићић, председница Политичког савета ЛДП, каже нам да 5. октобар обично обележе у странци и да засада нису договорили никакве јавне перформансе за ову годишњицу.

Лидер Нове странке Зоран Живковић потврђује, за „Новости“, да се опозиција неће окупити ни на овој „теми“, а да ће он 5. октобар обележити уобичајено:

– Тог дана увек одем на гроб Зорана Ђинђића, да разменимо мисли о прошлости и будућности – каже Живковић.

На изборима за председника СР Југославије 24. септембра 2000, Милошевић је изгубио од кандидата ДОС и лидера ДСС Војислава Коштунице, али је одбио да призна резултате гласања. Демонстранти су се 5. октобра окупили у Београду, у вечерњим сатима грађанима се са терасе Скупштине Београда обратио Коштуница, а наредног дана, 6. октобра, Милошевић је признао изборни пораз и честитао му на победи.

ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК СТРАДАЛИМА

РУКОВОДСТВО ДСС, како нам је речено у овој партији, у среду, 5. октобра ће положити венце и запалити свеће код споменика Јасмине Јовановић. Она је настрадала у демонстрацијама 2000. године.

 

Извор:Новости