Издвајамо Србија

ДРАГАН СТАНОЈЕВИЋ ПОКРЕНУО ИСТОРИЈСКУ СТВАР ЗА СРБИЈУ: Предлаже да се изгласа „Дан свих српских жртава у XX веку“

Иницијатива коју је покренуо Драган Станојевић Председник међународне организације „Срба Евроазије“ и Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону“, одушевиће сваког Србина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме он је предложио да се изгласа „Дан свих српских жртава у 20-ом веку, који ће се обелeжавати у целом свету.

Његово саопштење преносимо у целости

 

Драги пријатељи,желим да Вас информишем да сам са својим сарадницима и пријатељима покренуо по мени, једну историјску ствар за Српски народ.
Реч иде о томе да је Српски народ поднео велики број жртава у 20 веку, учињени су геноциди над Србима а светски фалсификатори су од жртава направили злочинце.
Ја сматрам да је један од разлога, зато што нисмо умели да ценимо наше жртве и нисмо створили услове, да цео свет зна о нашим трагедијама и да се чује о логорима смрти за Србе као што се зна за Јевреје.

Дакле,предложио сам да се изгласа и објави један државни дан, који ће бити „дан свих Српских жртава двадесетог века“ и који ће се обележавати у целом свету.
О њему се мора говорити у свим познатим меморијалним центрима геноцида.
Такође се мора створити „меморијални центар“ Српских жртава.
Поводом те иницијативе,у четвртак 6 октобра у 14 ч биће седница у Скупштини Р Србије на којој ће се говорити о томе.

Ја ћу прочитати декларацију која би требала да се изгласа. На седницу смо позвали два најпознатија Јеврејска експерта Холокауста који ће говорити и о логору Јасеновац и страдању Срба и Јевреја од стране усташа.

Драган Станојевић и Алексеј Пушков (фото:Фејсбук)
Драган Станојевић и Алексеј Пушков (Фото:Фејсбук)

Касније се планира изложба у Њујорку (УН) на којој би први пут била отворена та тема.
Наравно,већ ме много упозоравају да покрећем нешто што би могло да ме кошта,да чак распирујем неке као застареле страсти и сл.Ја не разумем како геноцид против Српског народа може бити некакво распиривање и слично, напротив, тиме упозоравамо да се никада више не понови оно што су радили Српском народу и на овај начин превентивно делујемо против савремених фалсификација историје где се од жртве прави злочин и сл.

Дакле, 6 октобар у 14ч ће бити слушање а 7 октобра ће у МСП бити конференција.
Раније сам доста слушао о 5 октобру и да 6 није наступио, можда је ово…

 

Извор:Србија јавља