loading...
Издвајамо Србија

ДРАШКОВИЋ: Мржња већа него уочи рата деведесетих!

Гостујући у Новом дану, Драшковић је истакао да када погледа своје изјаве, говоре и интервјуе од 1989. до донас, који су објављени у књизи “Исечци времена”, ухвати га осећање узалудности јер се, само погледом на то о чему се пише у медијима, долази до закључка да се Србија налази у 1990. или 1991. години.

“Тај осећај узалудности је подстакнут чињеницом да Србија апсолутно ништа није учинила за 16 година да страшни пораз у последњој деценији 20 века зацели и да крене у будућност”, истиче Драшковић појашњавајући да Србија није хтела да се угледа на Немачку и Јапан који су свој пораз преокренули у победу.

О односу Срба и Хрвата Драшковић истиче да је мржња у том односу нарочито специфична и снажна. “Мржња је храна оних који су изазвали ратове. Господари рата, смрти и мржње су проглашени за ослободиоце и спаситеље, не само у Србији већ и у Хрватској и БиХ… Спроводи се процес оправдавања ратова и злочина”.

“Они су направили рез са политиком која је довела до пораза, нову политику су очистили од сваке примесе политике злочина и што никада нису правдали злочине….Најгласнији су били у осуди злочина и сва непријатељства су преокренули у пријатељства. Где је Србија данас? Она правда политику Слободана Милошевића, политику злочина, правда етничка чишћења, нема храбрости да се осуди етничко чишћење, наши злочини се не помињу, не постоје, све је измишљено…. Мржња је већа него уочи рата деведесетих и у томе видите дијагнозу суноврата”.

Говорећи о 5. октобру 2000. године он је рекао да се тада није догодио демократски преврат, већ да је то био 5. октобар Легије и осталих Земунаца са којима је вођство тадашњег ДОС-а направило пакт да издају Милошевића а да се њима преда Србија на управљање.

“Тада је отпао шиљак пирамиде зла а цела грађевина смрти, државног тероризма је остала нетакнута до данашњег дана”, оцењује Драшковић.

За њега је, каже, најтежи период била деценија борбе против Милошевића, борба да се зауставе ратови. СПО је, истиче, предводио отпор режиму зла и терора, протесте и били мета. “Сломила нас је ДБ и у 21. век смо ушли ослабљени и на маргини политичког живота”.

“Говоре нам да смо били недоследни и јесмо – били смо са ДС-ом, са ЛДП-ом, те подржавамо владу СНС.. Ми нисмо подржали ништа што нисмо морали – да подржавамо оне којима је то био програм. Напуштали смо коалиције када су они издавали и постајали недоследни. Ми смо свом снагом подржали Вучића. Сетимо се оне енергије и те разбуктале наде када је Вучић пре четири године рекао Европа, Европа, Европа… и када је најавио да ће открити злочине служби безбедности”.

Извор: Н1

loading...