loading...
Издвајамо Србија

ДВЕРИ: Може ли Вучићева влада да заштити српски народ у било ком смислу?

Скандалозна изјава, рашчињеног свештеника, самозваног митрополита непризнате Црногорске православне цркве, Михаила Мираша Дедеића, да је Српска православна црква терористичка организација, за Српски покрет Двери представља велику увреду према читавом српском народу.

„Подривање уставнога поретка у организацији великосрпских партија с циљем да се земља доведе у колонијални положај, и покушај да се изазове грађански рат, наставак је политике цетињске филијале Београдске патријаршије с истим циљевима, али другим средствима. Та патријаршија и деведесетих година и данас није била нити је црква, него терористичка организација која је деловала и делује против Црне Горе по налогу Београда“, рекао је Дедић, а пренела РТЦГ.

Двери сматрају да оваква изјава рашчињеног свештеника, непризнате ЦПЦ, у време, када су односи у региону заоштрени и нејасни, могу само да буду плод антисрпске власти у Црној Гори, која несумњиво пружа подршку, организацији, на чијем је челу Михаило Мираш Дедеић, а која нема никакве везе ни са црквом ни са народом, већ је створена у политичке сврхе.

Додају да им је јасно да ова изјава има политичку конотацију, кроз коју актуелна и поново наметнута власт у Црној Гори, наставља да шири антисрпску и антиправославну пропаганду, и да српски народ и СПЦ нема ко да заштити у Црној Гори.

-Међутим, нешто друго је забрињавајуће. Није нам јасно, како је могуће да државни врх Србије, а посебно министар спољних послова, ћути на овакве изјаве, да је Српска православна црква терористичка организација- сматрају у овој странци.

Даље наводе да свака озбиљна држава би реаговала на овакву изјаву и не би остављала простор за даље ширење било какве нетрпељивости, већ би наступила са чврстим и јасним потезима и позвала премијера Црне Горе да реагује.

-Ако Вучић и Дачић, не могу да заштите грађане Србије од притисака и утицаја ЕУ и НАТО-а, ако не могу да заштите Косово и Метохију, ако премијер Србије мора да се понижава пред албанским премијером, ако Влада Србије мора да има америчке саветнике, ако српски министри, по речима премијера, немају појма, али ваљда Влада Србије може да заштити СПЦ и српски народ од оваквих политичких провокација у којима се читав српски народ и српска црква представљају као терористички?- наводе у саопштењу Двери.

Двери позивају премијера и министра спољних послова, да се огласе по овом питању и покажу одговорност и бригу за државу.

Извор: Правда

loading...