Издвајамо Свет

ФОРБС: Рат против Русије био би кошмар за САД!

Амерички магазин Форбс објавио је да ће за Сједињене Државе – ако почне у наредих пет година – рат против Русије постати „прави кошмар за САД”.
Извршни директор Института Лексинтон, Лорен Томпсон, својој процени додао је да је председник Барак Обама допустио велику грешку која је довела до смањења борбене готовости америчких оружаних снага дислоцираних на територији Европе.
Навео је да је Обамина политика постепеног повлачења већег дела америчких копнених снага из Европе – заједно са програмом смањивања наоружања – створила вакуум „који у сваком тренутку могу попунити Русија или Иран”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички стратези, према његовом мишљењу, допуштају могућност избијања рата са Русијом у наредних пет година, али Томпсон наглашава да ће се у том случају Сједињене Државе суочити и са „логистичким кошмаром” и са „проблемима технолошког карактера”.
„Руководство наших копнених снага отворено признаје да ће оружаним снагама САД бити тешко да ратују против руских беспилотних летелица, система за радиоелектронску борбу, сајбер-технологија, противтенковског наоружања и диригованих ракета”, каже стручњак, додајући овоме веома оштре критике на рачун америчких савезника у Европи.

„Ти идиоти говоре о рату са Русијом, као да ће га посматрати на телевизији са кокицама и кока-колом! Не схватају да би се рат са Русијом одиграо у Европи. А ако заиста почне, ти гнусни, тупи и самозадовољни каубоји без мозга неће стићи чак ни телевизор да искључе! Дебили!”, закључио је Томпсон.

Извор:in4s.net