Издвајамо Свет

ХИЛАРИ ЉУТА НА ТРАМПА:Он увек себе ставља на прво место!

Демократска кандидаткиња за председника САД Хилари Клинтон оптужила је свог репуликанског противкандидата Доналда Трампа да себе увек ставља на прво место и назвала га лицемером, јер се представља као кандидат који ће реформисати систем у корист радничке класе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Трамп је први, а сви остали последњи“, рекла је Клинтон у Охају, после писања Њујорк тајмса да је Трамп 1995. године пријавио губитке својих компанија од чак 916 милиона долара да би легално избегао плаћање пореза током наредних 18 година.Она је оценила да њен републикански противкандидат можда има другачији поглед на свет, јер је рођен у породици милионера, истичући да је Трамп започео бизнис позајмивши од свог оца 14 милиона долара, преноси АП. Такође је нагласила да је њен отац био власник малог предузећа и поручила да је захвална јер никада није радио за неког попут Трампа.

„Док милиони америчких породица, укључујући моју и вашу, раде напорно да плате свој део, изгледа да он није ништа доприносио. Трамп представљања исти намештени систем за који тврди да ће га променити“, рекла је Клинтонова.Трамп је признао да је легално користио пореске законе за сопствену добит, али је америчким гласачима поручио да „сада ради за њих“. Трамп је раније у Колораду рекао да је у приватном бизнису „брилијантно користио те законе да плати што мањи порез колико је то легално било могуће“ у бурном економском периоду.Избори за председника САД биће одржани 8. новембра.

Извор:Танјуг