Издвајамо Србија

ИЗГУБИО СИ ЋАМИЛЕ – ПОМИРИ СЕ С ТИМ: Ни Бошњаци те неће, хоће да живе у миру и без рата!

Централна изборна комисија БиХ је објавила нове податке о резултатима избора у Сребреници. Предност јединственог кандидата српских странака за начелника Сребренице Младена Грујичића над Ћамилом Дураковићем је увећана на 2.200 гласова

Објављени резултати Централне изборне комисије обухватили су још два обрађена гласачка места. Разлика између Младена Грујичића и Ћамила Дураковића сада је 2.200 гласова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У зграду Општине Сребреница и у Општинску изборну комисију су јутрос дошли и чланови бирачких одбора са преостала четири, наводно спорна, бирачка места. Траже да им председник ОИК-а Нермин Аливуковић појасни зашто нису објављени подаци са њихових бирачких места.

– Све је урађено како треба и победа Грујичића се не доводи у питање – рекао је председник Општине Сребреница Милош Миловановић.

Ипак, Општинска изборна комисија је затражила од ЦИК-а одобрење да, због наводних пропуста у попуњавању записника са четири бирачка места, вреће са изборним материјалом са тих биралишта буду отворене и поново се преброје листићи и упореде резултати.

 

Председник те комисије Нермин Аливуковић је рекао новинарима да због тих пропуста подаци са поменутих биралишта нису уврштени у прелиминарне резултате избора у тој општини и да је због тога дошло до забуне.

Реч је о разлици у подацима објављених резултата за начелника Општине након пребројавања листића на биралиштима после затварања бирачких места и подацима од јуче, када је ОИК објавио преконтролисане записнике и установио да је дошло до пропуста на неким бирачким местима.

Аливуковић је истакао да ће на поновно бројање бити позвани чланови бирачких одбора и посматрачи који су на дан избора и приликом пребројавања гласова и потписивања записника били на тим бирачким местима.

Једно од бирачких места са кога још нису објављени резултати било је у сребреничком Културном центру, пренела је РТРС, позивајући се на Срну.

Председница бирачког одбора са тог биралишта Јелена Тешић рекла је да су у том објекту била два биралишта и да је све протекло уредно.

 

– На редовном бирачком месту све је било уредно и ту је Младен Грујичић добио 296, а Ћамил Дураковић 177 гласова. Сачинили смо записник, посматрачи су присуствовали и све је прошло без проблема – рекла је Тешићева, истичући да чува копију записника.

Каже да јој није јасно зашто није прихваћен записник и резултат са тог бирачког места.

Према њеним речима, на другом бирачком месту, број 105Б000, у истом објекту, гласало се “лично” и у записнику је наведено да су евидентирани потписи 30 бирача, којима је уручен исти број гласачких листића, а да је приликом бројања утврђено да недостају два листића, што је наведено у записнику.

– На том биралишту Дураковић је добио 19, а Грујичић девет гласова. Није ми јасно због чега се спори резултат са ова два бирачка места, јер није ништа непознато и у записницима је све педантно констатовано, а изборни материјал уредно достављен у ОИК – истакла је Тешићева.

Навела је да је спремна да присуствује новом бројању гласова са тих биралишта.

Општинска изборна комисија у Сребреници је јуче објавила прелиминарне резултате избора за начелника те општине, према којима заједнички кандидат српских странака Младен Грујичић има 1.003 гласа мање него што је та комисија објавила у недељу увече, јавио је РТРС.