Издвајамо Србија

ЛЕГИЈА МОЖЕ НА СЛОБОДУ: Политичари у паници – Улемек хоће да се суочи са Чедом! (ВИДЕО)

Нема сумње да се поново отвара случај екипе из земунског клана и евентуалног намештања убиства које се приписује Милораду Улемеку Легији, као и Звездану Јовановићу. 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Постоји велика могућност да се понови суђење Милораду Улемеку Легији, а случај убиства премијера Зорана Ђинђића евентуално враћен не само на почетак, него са потпуно новим актерима и новим подацима отворен на потпуно другачији начин са потпуно другачијим крајем.

ЧЕДА ЈЕ ОБИЛАЗИО ПРИПАДНИКЕ ЗЕМУНСКОГ КЛАНА

Чеда у затвору тајно обилазио Шиптара и Кума!

Затворски стражари потврдили да је Јовановић у тајне посете код шефова „земунског клана“ долазио у друштву Милорада Улемека Легије.
Чедине посете, којих је по овим наводима најмање 11, одвијале су се током вечери и ноћи, тако што би стражари довели „земунце“ у канцеларију управника затвора Драгише Блануше, где их је чекао Јовановић.

Занимљиво је и да је по тврдњама саслушаних стражара Чеда у најмање три наврата долазио у друштву тадашњег команданта Јединице за специјалне операције (ЈСО) Милорада Улемека Легије!

Дана 05.06.2001. око 20.00 часова на рапорт код управника привођен је Спасојевић Душан. Истог је привео радник Службе обезбеђења Томовић Небојша. Разговору је присуствовао тадашњи посланик Чедомир Јовановић и командант ЈСО Милорад Улемек Легија.

Дана 08.06.2001. око 19.00 часова приведен је Спасојевић Душан. Разговору је присуствовао Чедомир Јовановић и Улемек. Дана 12.06.2001. око 22.00 часова привођен је Спасојевић Душан. Овом рапорту присуствовали су Јовановић и Улемек“, наводи се, између осталог, у изјавама начелника Службе обезбеђења Живка Лаловића и командира јединице Томислава Стефановића.

Како се наводи у службеној белешци, Чеда је 15. јула 2001. године дошао у затвор код Спасојевића, с његовом супругом Тањом и њиховом ћерком.

Тог дана Шиптар је славио 33. рођендан, а неколико година касније Тања Спасојевић је изјавила да су она, ћерка и Јовановић „на Душанов рођендан однели и торту у затвор“!?!

Драган Јочић 2003. изашао са информацијом на Одбору за правосуђе да је Чедомир Јовановић обилазио Спасојевића у притвору.

 

УБИСТВО ЋУРУВИЈЕ ОТВАРА НОВЕ ИСТИНЕ

Немам ништа посебно да кажем, сем онога што сам већ изјавио, рекао је данас некадашњи командант Јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија сведочећи у Специјалном суду који је у ранијем исказу теретио сада оптужене за убиство новинара Славка Ћурувије.

Улемек је, на питање заменика тужиоца Миленка Мандића да ли га је страх, рекао да није и да му већ 15 година прете, па и због овог суђења, али није желео да каже од кога претње долазе. Ја ћу то решити, рекао је Улемек, а на питање заменика тужиоца како када је у затвору, одговорио је: „Не брините се о томе“.

2016. година је кључна за коначну истину

Оно што смо успели сазнати од извора унутар Специјалног суда у Београду јесте да је Легија непрестано понављао да је време да се открије истина о Чедомиру Јовановићу, те да је чудно што га о томе ништа не питају. Он је наводно рекао да је прави нарко бос био управо Јовановић а не Душан Спасојевић који ништа није могао да уради без политичке подршке.

 

Извор: Ослобођење