Издвајамо Свет

„МАЈКЕ СРЕБРЕНИЦЕ“ УЗ ПОДРШКУ КЛИНТОНОВИХ РУШЕ ИЗБОРЕ: „Грујичић је представник оних који су нас завили у црно!“

У ујдурму око пребројавања гласачких листића у Општини Сребреница, где је коначни резултат још крајње неизвестан, а српски кандидат Младен Грујичић је у предности у односу на актуелног начелника Ћамирала Дураковића, укључиле су се и Мајке Сребренице поручивши да су огорчене због „упада“ полиције РС у зграду Општине, где се налази изборни материјал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако су из Центра јавне безбедности Бијељина потврдили да су припадници у згради Општине Сребреница да би чували изборни материјал, јер се догодило да су се делови изборног материјала налазили на улици, председница тог удружења Хатиџа Мехмедовић сматра да то није у реду јер је, како каже, полиција РС та која је „починила највећа злодела“.

„Полиција тог ентитета је починила највећа злодела. Полиција је била директан учесник у геноциду и имају крваве руке до лаката. Ово што данас раде је показатељ онога што су радили деведесетих година“, каже Мехмедовић за сарајевски портал Аваз.

„Не знам само како је међународна заједница допустила да Сребреница, након свега, остане полигон за политичко поткусуривање. Нека им је на част! Дали су нас на клање 90-их, а данас нас муче. Нека их је срам!“, додала је Мехмедовић.

Упркос позиву актуелног начелника Ћамила Дураковића на смиривање тензија, Мехмедовић је запитала и мора ли по сваку цену у Сребреници да победи српски кандидат Младен Грујичић, кога описује као представника оних за које каже да су Бошњаке „завили у црно“.

„Тражимо да начелник буде из народа који је најгоре прошао. Начелник Сребренице мора бити начелник оним нишанима у Поточарима. Ми још увек чекамо гласове из иностранства и надамо се да ће наши људи помоћи да се не деси најгоре“, додала је Хатиџа Мехмедовић.

 

Извор:Танјуг