Издвајамо Србија

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Ухваћен шпијун из УКП!

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је високи функционер Управе криминалистичке полиције, који је одавао податке страној обавештајној служби једне западне државе, под надзором и да очекује да тужилаштво предузме даље кораке ка оптужењу.

Стефановић је, гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк, рекао да је завршена прва фаза истраге и да је та особа под контролом и да не може да учини никакву штету.

Он поново није желео да прецизира о коме је реч, нити колико дуго је трајала сарадња полицијског функционера са страним обавештајцима.

Министар је навео да је сусрет тог функционера са обавештајцем стране безбедносне службе, који није држављанин Србије, детаљно документован и да је о томе послата директна порука “онима који то треба да знају”.

“Послата им је јасна и директна порука и сви који треба да знају шта се догодило, то и знају. Ту нема дилеме. Наша држава је заштитила свој образ и углед и послала јасан сигнал да такво понашање у нашој земљи не може да се толерише, нити ће се толерисати”, рекао је Стефановић.

На питање који је био циљ сарадње функционера УКП са страним службама, Стефановић је одговорио да не може да каже да је та особа добијала новац, али да је контакт оствариван како би добио “неку врсту заштите”.
Он је додао и да посета секретара Савета безбедности Руске Федерације Николаја Патрушева нема никакве везе са “шпијунском афером” већ да је она уговорена пре неколико месеци.

Како је објаснио, разговор са Патрушевим вођен је у вези са могућим потписивањем меморандума о сарадњи две државе у заштити од тероризма, организованог криминала, у области сајбер безбедности…
Упитан да ли ће западне државе тек сада појачати притиске на министре и председника Владе, Стефановић је рекао да трпе притиске годинама, али да је епилог двојак

“Видели су да не доносе резултате којима су се надали, и друго, да уопште није добро по те људе који притискају Вучића, јер не да не испуњава њихове захтеве, већ обично обрне контру. То није ствар ината, већ заштите националних интереса”, рекао је Стефановић.

Он је нагласио да стране држве могуд а мисле шта год желе, али да се Србија неће савијати.

“Ми желимо да будемо део ЕУ, да разговарамо о свему, да будемо конструктиван партнер, али то не значи да неко треба да нас гази”, рекао је Стефановић.

Министар је поручио и да грађани Србије треба да знају да безбедносне службе раде 24 сата дневно како они не би осетили никакав терет мигрантске кризе, тероризма, организованог криминала…
“Борићемо се да тако и буде, да људи буду безбедни, а терет ћемо ми преузети”, подвукао је Стефановић.

Извор:Танјуг/Пинк

loading...
Loading...