Издвајамо Србија

МРКОЊИЋ У СТРАХУ: Не смем да писнем, избациће и мене Дачић!

Бунтовни социјалисти после серије укора, оставки и избацивања из странке подвили реп и више не смеју да се свађају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потпредседник СПС Предраг Марковић није добио подршку партијских колега да Дијана Вукомановић остане у партији, а од бивше колегинице којој је упутио „интимно писмо“ измамио је – велико поштовање.

Ујдурма у СПС изгледа да је највише деловала на почасног председника СПС Милутина Мркоњића, који не жели ни да зуцне о дешавањима у странци, да га, како је рекао, не би избацили из партије!

Како је Курир објавио, потпредседник СПС Предраг Марковић је преко наших новина упутио емотивно писмо у којем је Вукомановићеву нахвалио, замолио је да остане бар у посланичком клубу СПС, а заузврат јој пред свима обећао да ће бити уз њу „кад је вређају и омаловажавају“.Чини се да његове молбе ипак неће бити услишене јер је Вукомановићева на писмо реаговала уздржано.
– Немам коментар, али имам велико поштовање према Предрагу Марковићу – било је све што је интимно писмо измамило од бивше колегинице из странке. Ни врхушка СПС није тако мека срца као Марковић, па је тако заменица председника Славица Ђукић Дејановић поручила да је лопта ипак у Дијанином дворишту.
– Ја сам уз Статутарну комисију, која је прекинула поступак јер је Дијана отишла из странке. Разумем и његову потребу да каже позитивне ствари о колегиници из странке, али све даље је на њој – поручила је Ђукић Дејановић.
Милутин Мркоњић, иначе познат као човек без длаке на језику, овај пут је устукнуо пред потресима у СПС.
– Не коментаришем поступке колега у јавности. Шта хоћете, да и мене избаце из странке?! – казао је Мркоњић, а на питање да ли се он то уплашио „страшног суда“, одговара:
– Ево смрзо сам се! Сав сам се стресо од страха!

Симптоматично, ућутао се и Бранко Ружић, а Новица Тончев, с којим је Вукомановићева последњих месеци била на ратној нози, сада врда и на директно питање да ли је и он за то да Вукомановићева остане у странци, одговорност пребацује на Статутарну комисију.
– Верујем да Статутарна комисија чита Курир и да ће исти аршини важити за све моје другове, а не само за мене – поручио је он.

Статутарна комисија је, подсетимо, доделила четири укора, и то Дијани Вукомановић и Ивани Петровић због туче, а Ненаду Боровчанину и Новици Тончеву због критика странке у медијима. Петровићева је онда обећала да неће више да бије Вукомановићеву, која се суздржавала уз изговор да је на службеном путу у Македонији. Чим је стигла у Србију, ишчланила се из странке, а Боровчанин је прексиноћ избачен из СПС.Заменик председника општине Стари град и до пре два дана члан СПС Ненад Боровчанин се изгледа угледао на Предрага Марковића, па је и он јуче послао писмо шефу СПС Ивици Дачићу и поручио му да га сажаљева.

– Ипак сам ушао у политику на Дачићев позив да се и ван ринга борим за Србију, са идеалом стварања једнаких шанси за сву децу и стварања државе из које ми се син неће за десет година селити трбухом за крухом у иностранство. Радио сам како и приличи једном борцу, без афера, злоупотреба положаја, скривених намера, нити многих других ствари које су саставни део српске политичке сцене. На крају, нисам се ни разочарао нити наљутио, што је можда чудно, али сам се веома сажалио на Дачића – закључио је Боровчанин.Функционерка СПС Ивана Петровић очигледно сматра да је у целој овој саги у СПС изашла као победник, па је поручила да ће сви који се каче с њом проћи као Дијана Вукомановић.

– У целој овој причи Петровићева се осећа заштићеном, јер није исто када члан ГО и председник Извршног одбора добију укор. Вукомановићева се због такве одлуке Статутарне комисије осетила као да је на ветрометини, Петровићева да је недодирљива – каже извор Курира.

Извор:Kурир