loading...
Издвајамо Русија

НАТО У СТРАХУ: Руска војска добија најновију модификацију хеликоптера Ми-28УБ

Најновији модел хеликоптера Ми-28УБ „Ноћни ловац“ биће испоручена руским трупама 2017. године, рекао је новинарима начелник за борбену обуку војне авијације Ваздушно-космичких снага Русије генерал-мајор Олег Чесноков.

Средином марта заменик генералног директора фабрике „Роствертол“ Вадим Барањиков је изјавио да су „Хеликоптери Русије“ спремни да ускоро започну серијску производњу новог модела нападачког хеликоптера Ми-28 са двоструком контролом — Ми-28УБ.

„Тренутно су пробни модели хеликоптера са двојним управљањем Ми-28УБ прошли државне тестове са позитивним резултатима и, почевши од 2017. године, планирана је њихова испорука војном ваздухопловству“, истакао је Чесноков.

Он је објаснио да ће МИ-28УБ прво стићи у 344. Центар за оперативну употребу и преквалификацију пилота војне авијације у Торжку, а затим у складиште за резервне делове за авионе Ваздушно-космичких снага Русије.

„Искуство рада хеликоптера Ми-28Н указало је на потребу за израдом хеликоптера овог типа са двоструком контролом и сада су пилоти и инструктори Торжког центра већ прошли преквалификацију на тај модел“, додао је генерал-мајор.

Ми-28Н „ноћни ловац“ (у извозној верзији МИ-28НЕ) је нападачки хеликоптер конструисан за тражење и уништавање тенкова, оклопних и неоклопних возила, као и непријатељске пешадије на бојном пољу и ваздушних циљева малих брзина.

Извор: rs.sputniknews.com
loading...