Издвајамо Србија

НИКОЛИЋ: Нема више уступака АЛБАНЦИМА

Ово што раде Албанци на Косову са „Трепчом“ и „Телекомом“ је отимачина, узурпација. На то не можемо да пристанемо, изјавио је председник Србије Томислав Николић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Николић сматра да је дотакнута „црвена линија“, због чега властима у Приштини, али и Европској унији, треба послати јасну поруку.

Николић наглашава да Србије не треба да пристаје на условљавања, „ако Брисел то заиста поставља као услов за наставак преговора“.

Београд упозорио Брисел на отимање Трепче Влада Србије је послала писмо у Брисел у коме су објашњене све штетне последице одлуке покрајинског парламента у вези са Трепчом, пише „Политика“. То је први корак који је направљен у оквиру коришћења свих правних, политичких средстава и демократских, парламентарних и ванпарламентарних метода борбе, да би Србије заштитила своју имовину на Косову, наводи лист. Седница Владе Србије, на којој се очекује да државни врх заузме став о поступању државе у случају „Трепче“ и Споразума о телекомуникацијама, биће одржана данас у 11 сати, после чега ће се премијер Александар Вучић обратити новинарима. Премијер Вучић је одржао низ консултација са надлежним министрима и службама поводом проблема насталих у вези са Споразумом о телекомуникацијама на Косову и Метохији и отимања комбината Трепча, а Српски телеграф наводи да је због Косова звао и стране саветнике.

Извор:Танјуг