Издвајамо Србија

НОВИ ГАФ ПРЕМИЈЕРА АЛБАНИЈЕ: Рама тешко увредио српског патријарха!

“Што се тиче ’Трепче’, мој став никада неће бити попут става вашег патријарха. Он је рекао да оно што је силом отето силом се и враћа и човек не може, а да се не запита са којим он богом сарађује”, рекао је албански премијер Еди Рама.

Loading...

Он је додао да сви морају да схвате да се “Трепча” налази на територији Косова и да припада њеним грађанима, како Албанцима, тако и Србима.

С друге стране, Милован Дрецун, председник Скупштинског одбора за КиМ, оштро је реаговао на изјаву албанског премијера и поручио:

“Питање за Едија Раму је с којим богом то Албанија сарађује. С којим богом сарађује земља на чијој територији је створен ОВК и чије су снаге заједно с терористима учествовале у нападу на Србију 1999, починивши ужасно етничко чишћење? С којим богом Еди Рама сарађује? Србија ништа неће решавати насилним путем, већ искључиво компромисом, јер све што је урађено насиљем никада се није показало дуготрајним решењем, па тако неће и насилно одузимање КиМ и покушај Албаније да преко ОВК откине Србији део територије”, рекао је Дрецун.

Извор:(N1/АLO/V.N)

Loading...
loading...
loading...