loading...
Издвајамо Србија

НОВИ СКАНДАЛ У МУПУ: Откривена повезаност министра и убијеног дилера Салета мутавог! (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, ишао је у исту теретану са ликвидираним нарко дилером Александром Станковићем званим “Сале Мутави”, ексклузивно открива Телепромптер.рс.

Медији су раније известили да је Мутави убијен на углу Бачванске улице и Господара Вучића док је излазио из оближње тератане где је радио као обезбеђење.

Како Телепромптер.рс сазнаје, Мутави је излазио из теретане “Спартанац” која се налази у улици Господара Вучића број 176 у гаражи тржног центра Пашино брдо.

То је иста теретана у којој је раније тренирао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Да је Стефановић тренирао у теретани “Спартанац” доказује снимак једног његовог тренига који је објавила Српска напредна странка.

Иако су мафијашки обрачуни на београдским и новосадским улицама постала свакодневница у протеклих неколико месеци, никоме није било јасно због чега су министар Стефановић и премијер Александра Вучић баш након убиства нарко дилера Мутавог објавили рат (црногорској) мафији.

Више је него очигледно да је Мутави био близак властима. Сумња се да је он био један од фантома који је са криминалцем са Косова Звонком Веселиновићем учествовао у поноћном рушењу објеката у Савамали.

Постоји још једна сумњива веза између министра Стефановић и теретане “Спартанац”.

Како је Телепромптер.рс раније открио, Стефановићев лични тренер у теретани “Спартанац”, Владимир Тинтор, добио је посао у Министарству унутрашњих послова убрзо након што је Стефановић постао министар.

Тинтор је раније радио у укинутом Одељењу за послове безбедности при кабинету министра. То одељење било је задужено за нелегално праћење новинара по налогу Дијане Хркаловић, озлоглашене секретарке Управе криминалистичке полиције (УКП).

У кривичној пријави коју је инспектор УКП-а Дејан Трипковић прошле године поднео против министра Стефановића због незаконитог праћења, а коју је тужилаштво под политичким притисцима одбацило, наводи се да је Тинтор једном приликом задужио његов службени аутомобил за одлазак до седишта издавачке куће “Рингиер Аxел Спрингер” како би шпијунирао новинарку Светлану Војиновић која је тада радила за лист “Ало!”.

У кривичној пријави се још наводи да је Трипковићу издато усмено наређење да са Тинтором буде у комисији за уништавање хард дискова из рачунара на којима су полицајци писали незваничне извештаје са нелегалних акција праћења.

Трипковић тврди да је Тинтор био тај који је мацолом уништио три штампача преко којих су полицајци штампали извештаје о нелегалном праћењу.

Тинтор тренутно ради у руководству Управне криминалистичке полиције заједно са Дијаном Хркаловић, познатијом као “старлета УКП“.

Извор: Телепромтер, Ослобођење

loading...