Издвајамо Србија

ИВАНОВИЋ НА ПРОТЕСТУ “НЕ ДАМО ТРЕПЧУ”: ” Не отимају нама Трепчу Шиптари са Косова већ ови Шиптари из Владе Србије!”

loading...

Протест „Не дамо Трепчу“ одржан је данас на Тргу Републике у Београду. Окупљени представници неколико родољубивих организација критиковали су такозване власти у Приштини због покушаја отимања српске имовине, али и режим Александра Вучића који су оптужили за помагање Шиптарима.

 

На Тргу је доминирао транспарент са силуетом премијера Вучића у знаку „забрањено“.

Председник Спрског народног покрета Наши Иван Ивановић оптужио је Вучића да глуми противљење отимању Трепче и да је све то договорио у Бриселу са својим „шефовима из ЕУ“.

– Не отимају нама Трепчу Шиптари са Косова већ ови Шиптари из Владе  Србије – рекао је Ивановић.

Председник Образа Младен Обрадовић рекао је да је Вучић до недавно глумео родољуба али да су сада све маске пале.

– Вучић је пре две године организовао војну параду у част Путина а сада, када су маске пале, најбољи пријатељи су му Бил Клинтон, Тони Блер и Еди Рама – рекао је Обрадовић.

Он је истако да овај режим неће владати вечно и да свака издаја има крај.

– Док има Срба има и Светосавља, а док буде Светосавља биће и Србије – рекао је он.

Марко Димитријевић из Српске акције казао је да Трепча није само политичко, правно већ и егзистенцијално питање за Србe са Космета који раде у Трепчи. Он је објаснио да када се узму у обзир и чланови породица радника Трепче, да отимање овог предузећа представља напад на егзистенцију више од 12 000 људи.

Марко Гајиновић из Националног српског фронта рекао је да се српски родољуби не боре само против режима Александра Вучића већ и проевропске опозиције која је подједнако лоша за Србију.

 

Извор: Правда

Loading...
loading...
loading...