loading...
Издвајамо Србија

ОТКРИВЕН ДОКУМЕНТ СА КОЈИМ НАС УЦЕЊУЈЕ ЦИА! Ево како су убијени КУМ и ШИПТАР!

Белешка о убиству мафијашких вођа Шиптара и Кума коју је сачинио један од учесника акције, а којом америчка ЦИА држи у шаци највише полицијске функционере, показује да је ликвидацију „земунаца“ извршио специјалац САЈ, извесни мајор К., по наређењу команданта С. В.

Документ до ког смо дошли, а који је први пут у медијима објављен 2007, али одмах потом заташкан наређењем из врха тадашње власти, очигледно је послужио Американцима да годинама уцењују челнике српске полиције и добијају од њих поверљиве податке из најважнијих истрага у Србији!

Наши извори тврде да то, међутим, није све и да ЦИА има чак и видео-снимак убиства.

Стопиране истраге

У белешци под називом „Ликвидација Спасојевића и Луковића“ наводи се да је полицијски мајор К. по наређењу команданта С. В. убио Шиптара и Кума 27. марта 2003. у Мељаку. Према овој белешци, убица Шиптара и Кума је у тренутку ликвидације узвикнуо: Ово је за Шљуку, мамицу вам јебем!

Полицијску белешку преносимо у целости:

Према једној теорији, Спасојевић и Луковић су лоцирани на основу две анонимне телефонске пријаве, а по другој, њихову локацију открио је Дејан Миленковић Багзи. За ту услугу он је тражио обезбеђивање логистике да напусти Србију и да се пребаци у Македонију, односно Грчку.

Друга верзија је врло логична, пошто се чини невероватним да Багзи, у ситуацији ванредног стања, сам и без ичије помоћи напусти земљу и отпутује у Грчку с великом количином новца. Такође, треба имати на уму да је Багзи био са Луковићем и Спасојевићем у Мељаку. Нико се више и не пита како је Багзи избегао хапшење.

Према сведочењу једног од полицајаца који су учествовали у акцији, Спасојевић и Луковић су намеравали да се предају. Изашли су из куће, неко време су са дистанце разговарали са полицијом, вођа јединице је обавио два разговора са неким (највероватније у Београду), а онда је уследила егзекуција.

Високи официр полиције С. В. био је у саставу јединице која је ликвидирала Спасојевића и Луковића. Присутан је био и мајор полиције К. Он је пуцао у Луковића и Спасојевића и приликом ликвидације изговорио реченицу: „Ово вам је за Шљуку, мамицу вам јебем.“

Наиме, интерном полицијском истрагом утврђено је да су С. В. и мајор К. једно време били врло блиски са тзв. звездарским кланом, да су му организовали обезбеђење објеката, ноћних клубова, сплавова, те да су му продавали врло важне информације у вези са пословима и намерама других кланова и криминалаца.

С. В. је са САЈ учествовао у хапшењу пуковника Веселина Шљиванчанина.

Све истраге унутар МУП Србије започете 2004. године у вези са догађајима у Мељаку и нестанку 6.000.000 (шест милиона) евра, колико су Луковић и Спасојевић имали код себе, стопиране су. То је учињено после писма које је група припадника САЈ упутила генералу Мирославу Милошевићу (….) У том писму се спомиње и Багзијева улога.

Кадрови ДОС иза свега

И док званичници јуче нису хтели да коментаришу наводе из ове белешке, полицијски експерт Марко Ницовић истиче да је стрељање Шиптара и Кума организовао врх државе, МУП и БИА, уз подршку америчких служби.

– Американци сигурно имају снимке и белешке о том догађају. Зато они и дан-данас контролишу кичму српске полиције и уцењују високе функционере МУП и политичаре. Проблем је у томе што садашња власт и даље има проблем да очисти кадрове ДОС у структурама државе. То је највећа бољка наше безбедности – закључује Ницовић, уз опаску да је симптоматично што нико више не помиње милионе евра који су те ноћи одузети од Шиптара и Кума.

Шешељ: Вучићу, почисти тај олош!

Лидер СРС Војислав Шешељ истиче да одавно прича о томе да су ликвидацију Спасојевића и Луковића спровели генерал Родољуб Роћко Миловић и пуковник Спасоје Вулевић, који је још командант САЈ.

– Не знам све појединости о томе који су још високи функционери МУП били умешани у ту егзекуцију. Али свакако је могуће да Американци већ 13 година уцењују појединце у МУП снимцима тих ликвидација. Треба Вучића питати шта чекамо и зашто Србија не склони те људе из врха полиције… – наглашава Шешељ.

Извор:Информер/Агенције

loading...