loading...
Издвајамо Србија

ОВО ЈЕ РАЗБЕСНЕЛО ЗАПАД: Србија помаже Русима у Сирији!

Заставе Србије и Русије (фото:ЈуТјуб,пиззап)

Србија ће се уз Белорусију, Кину, Индију одазвати руском позиву.

Србија ускоро шаље хуманитарну помоћ угроженим цивилима у Сирији, и то је јоп један доказ колико смо велики народ. Замјеник министра одбране Русије Анатолиј Антонов потврдио је да ће Срби у склопу хуманитарне операције Москве упутити помоћ у разрушени сиријски град Алеп, који је већ дуже вријеме попориште жестоких борби снага предсједника Башара ел Асада с побуњеницима Исламске државе.

Војни аналитичари истичу да ће та помоћ бити у виду хране и лијекова, медицинске помоћи и да нема говора о било каквом војном ангажману.

Руски позив

„Обавеза Србије је да помогне настрадалим људима, колико је у њеној моћи. Та помоћ неће бити велика, али је од срца. Русија се свим силама бори против Искамске државе да би нашла трајно политичко рјешење и омогућила Сиријцима да се врате кући и тако ублаже мигрантску кризу у Европи“, наводи саговорник из дипломатских кругова.

Антонов је навео да су Јерменија и Белорусија већ пружиле огромну помоћ Сиријцима, а како истиче, очекује се укључивање Србије, Кине, Азербејџана, Индије и Казахстана.

„Пружање хуманитарне помоћи сиријском народу представља важан корак када је ријеч о иницијативи Русије у Сирији. Захвални смо свима који нам помажу“, казао је Антонов.

Град ужаса

Други по величини сиријски град постао је синоним ужаса због патњи Сиријаца, па је помоћ Србије за сваку похвалу, каже бивши шеф Војнобезбједоносне агенције Момир Стојановић.

„Кретање по таквом ратном подручју је високоризично, а наша акција огледаће се у томе да транспортујемо помоћ на аеродром који је под контролом легалних сиријских снага и вратимо се“, закључује Стојановић.

Извор:Србија данас