Издвајамо Свет

ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: Светски рат је неизбежан, Америка је спремна

Амерички економиста, новинар и бивши државни службеник др Пол Крејг Робертс каже да је америчка неразумност у економским питањима и спољној политици учинила рат неизбежним.

Др Робертс је служио као помоћник секретара Трезора за економску политику у Регановој администрацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он каже да их је америчка неразумна и опасна политика довела на ивицу Трећег светског рата. Зашто су медији мирни у тако кључном тренутку у историји је несхватљиво.

Он је дао интервју репортеру Грегу Хантеру на УСАWатцхдог.цом, са оштрим упозорењем свету:

Др Робертс каже: “Променили смо нашу нуклеарну доктрину. Некада смо користили нуклеарно оружје само у знак одмазде. Није било прве употребе, али режим Џорџа Буша, неконзервативци, су променили нашу доктрину. Сада је превентивни први напад.

Дакле, то говори и Русима и Кинезима да могу да добију први превентивни удар. Онда, ми кажемо Русима да постављамо ракете на њихове границе. Да неће имати ни два минута од обавештења. Они не могу то да прихвате. То је превелики ризик од луде земље (САД) и неће преговарати… Дакле, кренули смо у рат. Мислим да једина ствар која би то могла да блокира јсте да једна или две европске владе схвате да немају никакву корист од сукоба са Русијом… Једино што могу да ураде да спрече нуклеарни рат је да се повуку из НАТО-а.“

Др Робертс такође тврди: “Тензије између САД и Русије су сада веће него што су икада биле током хладног рата. Из тог разлога, веома је опасно. Опасно је из другог разлога. У целокупном мом животу, сваки председник је радио на томе да смањи тензије са Русијом.

Кенеди је радио са Хрушчовим да ублажи кубанску ракетну кризу, и део договора је био да Кенеди повуче америчке ракете из Турске. Знамо да је Ричард Никсон радио… веома напорно да добије споразум о стратешком ограничењу наоружања… Сада, имамо НАТО право на руској граници.

Ово је велики прекршај обавеза које су САД направиле. Сада имамо изузетно високу количину тензије, и мислим да са овим недавним нападима САД-а на сиријске војнике постало сасвим јасно руској влади да је дипломатија бескорисна, и да не могу постићи дипломатско разумевање са САД. Стога смо дошли до тачке где се две силе суочавају.“

Зашто амерички медији ћуте о тешким глобалним ризицима од нуклеарног рата? Др Робертс, који је награђивани новинар и бивши уредник и колумниста у Wалл Стреет Јоурнал, каже: “Нема више ни независних мрежа. АБЦ, НБЦ И ЦБС су шрафови у великим конгломератима. Медијским компанијама не управљају новинари. Њима управљају бивши владини званичници и директори за корпоративно оглашавање који немају интереса од истине… Дакле, у суштини више ни не постоје медији. То је министарство пропаганде.“

За економију, са око 94 милиона људи радне снаге и близу рекордно ниске стопе учешћа радне снаге, др Робертс каже: “Учешће стопе радне снаге никада не пада током опоравка. Расте јер људи улазе у радне односе да искористе јаку економију и послове. Дакле, не постоји економија. Постоји кула од карата коју држи стварање новца централне банке. Новац се улива у финансијску имовину. То је оно што одржава берзу, и улива се у обвезнице због чега у суштини имамо 0% камате… Дакле, економија је у суштини превара.“

Др Робертс је истакао да само 32% публике верује водећим медијима (МСМ), према новој Галлуп анкети. Робертс тврди да ће то само наставити да опада.

 

Извор:Wебтрибуне.рс