Издвајамо Србија

ПОЛИЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА НОГАМА: Спрема се хаос у БиХ, више од 100 терориста дошло из Сирије!

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач упозорио је данас да се, према расположивим подацима, више од сто људи вратило у ту земљу са сиријског ратишта, као и да се у Федерацији БиХ шири вехабијски покрет, који је свуда у свету и Европи партиципиран као терористички.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лукач наводи да све безбедносне агенције у БиХ морају да сарађују, поготово када је реч о борби против тероризма и наглашава да, уколико се заједнички на томе не буде радило, БиХ може да има много већих проблема са припадницима вехабијског покрета који су углавном били извршиоци терористичких аката.

– Већ постоје подаци да се више од сто људи вратило са сиријског ратишта у БиХ. Реч је управо о припадницима вехабијског покрета који су регрутовани у БиХ у разним параџематима- прецизирао је Лукач у интервјуу Срни, који је пренела РТРС.

Он је нагласио да је борба против тероризма сталан процес у којем МУП Српске највише сарађује са САД, чији су инструктори у континуитету присутни са специјалним јединицама МУП-а Српске.

– Убудуће ћемо у тај процес много више ставити наше јединице за подршку и сигурно да можемо да се носимо са свим терористичким активностима и оним групама које би покушале неке терористичке акте на територији Републике Српске- наглашава Лукач.

Он напомиње да је тероризам специфичан по томе да се напади врше изненада и на месту које је најмање очекивано.

– Не могу да кажем да је било ко на свету способан да их предухитри у намери да нешто ураде, али морају да буду сигурни да ћемо реаговати веома брзо на то и узвратити много већом снагом него што очекују- поручује Лукач, преноси РТРС.

 

Извор:Срна/Србија данас.цом