loading...
Издвајамо Србија

Председнички кандидат, премијер лично!

Премијер Александар Вучић у више наврата је нагласио да се неће кандидовати за место председника Србије, што је узимајући у обзир његову моралност и политичку доследност, један од јасних знакова да ће по свој прилици управо он бити председнички кандидат СНС-а.

Пише: Иван Ивановић, председник СНП „НАШИ“

Шта нам још говори у прилог томе, наравно његов политички потрчко Војислав Шешељ. Гостујући у јутарњем програму Тв Пинк, Шешељ је најавио да ће Томислава Николића „збрисати“ на изборима, и да „мора признати“ да једини противкандидат може да му буде Вучић, што као папагај понавља где год му се укаже прилика.

Са друге стране, гостујући на РТС-у, то исто је поновио и Вучић, рекавши да га прилично брине „растући“ рејтинг Војислава Шешеља.

Шешељ чији је рејтинг тренутно испод пет одсто, свакако је „најозбиљнији“ противкандидат, од којег Вучић „стрепи и ноћима не спава“.

Овакво медијско гурање Шешеља, који уздиже Вучића у висине, и говори за себе да ће „збрисати“ на изборима Томислава Николића, има само један циљ. Да се у јавности створи слика да ако Вучић не изађе на изборе као председнички кандидат, Србија ће пасти у канџе Војислава Шешеља који ће Србију вратити у деведесете.

Од доласка из Хага, Шешељ није имао једну словесну политичку и антирежимску акцију, већ служи као страшило којим се плаши јавност, и који је главни агитпроп Александра Вучића.

Вучићев пројекат стварања противкандидата за председничке изборе у лику Војислава Шешеља је толико јасан и очигледан, да је то јасно и сваком политичком лаику.

Кроз јавност треба представити Вучића као бастион одбране Србије (док издаје Косово и Метохију) , али и спасиоца од уласка у рат са целим светом, због „очигледног“ јачања Војислава Шешеља. Наравно, јавности ће бити објашљено да то може урадити само Вучић, и да никако не гласају за кандидате опозиције, који су „шпијуни“ или који су толико „слаби“ да не могу победити такву „политичку снагу“ као што је Шешељ.

Овакав Вучићев блеф, има за циљ да добије и подршку од западних центара моћи, којима ће се такође представити као једини кандидат који може да сачува Србију на путу ка ЕУ, јер у супротном зли националиста, који од свог доласка из Хага најављује поход на Загреб, Сарајево, Приштину… изазваће хаос на Балкану.

Да није тужно, било би смешно.

Овај драмски двојац покушава да одигра представу, која ће се по свој прилици завршити са трагичним крајем.

У реалности,Вучић се налази у процепу између истока и запада, и његова шизофрена политика почиње да му се обија о главу, и играње на карту Војислава Шешеља је очајнички потез, који ће дефинитивно убрзати његов политички крај.

Шешељево глуматање више не пролази нигде, и његове изанђале приче немају више никакве додирне тачке са српским национализмом и социјалном борбом, и оне могу проћи само код шачице загрижених који не желе да виде даље од свог носа.

Кандидатура за председника Србије Вучићу поново доноси политички вакум од пар месеци, и ванредну ситуацију у држави. Када ће уместо бављења озбиљним политичким питањима и објашњавањем зашто већина грађана једва саставља крај са крајем због катастрофалне економске политике, у хистеричним нападима поручивати „опозицији“ како ће их све победити на изборима, и како ужива пуно поверењe грађана.

Недостатак праве парламентарне опозиције, отвара Вучићу врата ка месту председника Србије, али му и отвара врата његовог политичког краја, јер је очигледно да ће ешалон истрошених политичара, заменити они којима је мука од политичке жабокречине и муља у којем се налази Србија.

Вучићу срећна ти нова фотеља, из које ћемо те ми избацити.

Веруј ми на реч.

Извор: Ослобођење