Издвајамо Србија

ПРЕДВИЂАЛИ МУ ЗАТВОР, А ЊЕМУ НИКАД БОЉЕ! Динкић мултимилионер, за годину зарадио 45.218.000!

Консултантска фирма “МД солушн”, коју је Динкић после повлачења из политике основао са Драгињом Радоњић Петровић, својом бившом саветницом и државном секретарком у Министарству привреде, само прошле године имала је чист профит од 23.081.000 динара.

Loading...

Динкићева фирма је, показују подаци Агенције за привредне регистре, у 2014. години зарадила још 22.137.000 динара. Пошто је Динкић своју консултантску фирму основао у мају 2014. године, то значи да је за годину и по дана зарадио тачно 45.218.000 динара!

Динкић се јуче није јављао на позиве Информера, а стручњаци су убеђени да бивши министар добро наплаћује своје контакте и везе које је стекао на власти.

Драган Добрашиновић из Коалиције за надзор финансија каже да је битно утврдити ко су фирме и појединци с којима Динкић послује.

Требало би видети да ли је Динкић са садашњим партнерима сарађивао и док је био министар, као и да ли је ту било неких субвенција, дотација или донација. То би могао да буде одговор на недоумице о Динкићевим пословним резултатима – истиче Добрашиновић.

У Сбербанци зарађује још 10.000 евра

Како су медији раније објавили, Млађан Динкић је у јуну 2014. године постао саветник и члан борда директора Сбербанке за месечну плату од 1,2 милиона динара или око 10.000 евра. Како је тада саопштено, кадровске промене у банци спроведене су због унапређења пословања.

Марио Спасић из Савета за мониторинг такође апелује да се провере клијенти Динкићеве фирме.

Динкић је вероватно испоштовао законе о роковима после којих бивши државни функционер може да се бави одређеним послом. Међутим, ако постоји сумња да нешто у његовом пословању није у реду, онда је најбоље да се истражи да ли су његови садашњи пословни партнери радили са њим и док је био министар – закључује Спасић

 

Извор: Информер

Loading...
loading...
loading...