Издвајамо Србија

ДА ЛИ МУ СЛЕДИ „ШУТ“ КАРТА? ПРЕМИЈЕР У ПРОБЛЕМУ: „САД није најзадовољнија Вучићем!“

„Иако им није баш по вољи, све док Вучић спроводи проевропску политику, као и док има напретка у дијалогу са Приштином, Вашингтон ће са Србијом одржавати добре односе“, тврди Обрад Кесић, политички аналитичар из Вашингтона, преноси „Ало!“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Незахвално је мерити емоције између САД и власти у Србији. Када је Војислав Коштуница отишао са власти, испао је један од највећих непријатеља америчке администрације, док је претходно био позитивна личност када је заузео место Слободана Милошевића. Такође, били су одушевљени Борисом Тадићем када је требало да потисне Коштуницу. Све док је Тадић радио оно што су они очекивали од њега у вези са Косовом и Метохијом, био је одличан! Али нису задржали такав став када је био поражен на изборима. Чак се нису ни трудили да му помогну – сматра Кесић и додаје:

– Нема дубоке љубави између САД и Србије. Ту су само корист и прагматизам. Сад је ситуација таква да Вашингтон није најсрећнији када је реч о премијеру Србије Александру Вучићу. Не само због тога што често мора да одговара на свакодневне изазове у односима са Хрватском, БиХ, него су они незадовољни његовом прошлошћу, још док је био члан Српске радикалне странке. С друге стране, све док Вучић спроводи политику која је одана путу да Србија постане чланица ЕУ, као и док су задовољни напретком нормализације односа Београда и Приштине, они ће имати добре односе с њим – тврди овај аналитичар.

 

Извор:Ало.рс