loading...
Издвајамо Србија

ПРИВЕДЕН ПОЛИЦИЈСКИ ФУНКЦИОНЕР: Шпијун ЦИА откривен у МУП Србије?!

Оперативци Безбедносно-информативне агенције (БИА) у сарадњи са колегама из МУП Србије привели су пре неколико дана високог функционера Управе криминалистичке полиције (УКП).

Према незваничним сазнањима, он је осумњичен да је службеницима ЦИА, који су на служби у амбасади САД у Београду, одавао поверљиве информације из Министарства унутрашњих послова.

Како кажу добро обавештени извори, овај полицијски функционер сумњичи се да је Американцима редовно извештавао о активностима у кабинету министра Небојше Стефановића, кадровским променама, стању у служби као и полицијским акцијама на терену.

– Те прикупљене информације преносио је у директном контакту са оперативцима ЦИА. Дакле, реч је о класичном обавештајном раду, а осумњичени је већ дуже време био под присмотром – преноси извор.

Овај саговорник тврди да постоје основане сумње да су још неки држављани Србије уплетени у овај агентурни ланац и да контраобавештајне активности неће завршити само на овом случају.

Такође, проверавају се контакти и са другим обавештајним службама, не само са америчком, а ускоро се могу очекивати и нова привођења.

Извор:Вечерње новости

loading...