Издвајамо Србија

ПУКЛО ДИЈАНА ВУКОМАНОВИЋ НАПУСТИЛА СПС:Од данас сам самостална посланица

Досадашња висока функционерке СПС Дијана Вукомановић напустила је ту странку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Донела сам одлуку да иступим из чланства @социјалисти и Посланичке групе #СПС у #Скупстина #Србија. Од данас сам самостална посланица – написала је Вукомановић на свом Твитер профилу.

Шта је прави разлог, још је непознаница, али се спекулише да би могли бити сукоби у странци, односно неслагање са појединим страначким колегама, али и то што је пре три дана била једна од оних која је добила „укор пред искључење“, јер се пре неки месец потукла са колегиницом Иваном Петровић.укомановићева је у СПС провела две деценије, тачније од 1996. године. Осим што је посланица у Скупштини Србије она је, бар до данас била и председница Извршног одбора СПС.

Вукомановић је дипломирала и докторирала на Факултету политичких наука у Београду, а њено пријатељство са лидером СПС Ивицом Дачићем датира још из тих, студентских дана.Након одласка Слободана Милошевића са власти и из страначког живота, Вукомановићева је заједно са Миломиром Минићем писала програм СПС-а, да би за Осми конгрес социјалиста написала нови програм странке много либералнији и у чијој основи је модерна левица, окренутост ка Европи и сарадња са другим странкама. На том конгресу је изабрана и за потпредседника странке. Неколико пута бирана је и за народну посланицу, укључујући и овај најновији сазив.

Извор:Танјуг