Издвајамо Србија

Путин шаље у Србију шефа свих тајних служби

Руска делегација са секретаром Савета безбедности РФ Николајем Патрушевом на челу долази у Београд, где ће се састати са српским колегама.

Како је рекао један од сарадника Петрушева, “на столу” би могле да се нађу следеће теме: међународни тероризам, мигрантска криза и екстремизам на Косову и Метохији.

Loading...

“Пошто је тренутно међународни тероризам највећи изазов за међународну безбедност, не искључујем да ће се на састанцима у Београду разматрати тема терориста, који се крију међу мигрантима, јер је Србија транзитна земља за избеглице са Блиског истока. Јасно је да терористи имају план и да у складу са њим шаљу у Европу своје припаднике под маском избеглица. Осим тога, Косово и даље остаје упориште за екстремисте, који шире утицај у свим правцима, што, наравно, забрињава и руски Савет безбедности“, наводи Андреј Манојло, који је и члан научног савета Савета безбедности Руске Федерације.

На крају, како каже, сматра да би и санкције могле да постану тема преговора у Београду, јер би принципијелан став Србије по том питању могао да утиче и на друге земље како би коначно дошло до укидања санкција, које ресор, на чијем је Патрушев челу, такође доживљава као једну од претњи за руску националну безбедност

“Спутњик” наводи да ово није прва посета Николаја Патрушева Србији, али се о њему у нашој земљи мало зна. За њега би се, међутим, могло рећи да је главни руски безбедњак, шеф свих руских тајних служби.

Реч је о човеку који је 1999. године наследио Владимира Путина на челу руске обавештајне службе и на тој функцији остао је током два Путинова председничка мандата.

 

Извор: Б92

Loading...
loading...
loading...