Издвајамо Регион

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ СРБИЈА! ДОДИК: БиХ неће бити држава на силу!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да притисци Тужилаштва БиХ на Републику Српску и на њега лично никада неће престати, те поручио да БиХ никада неће бити држава на силу јер ниједна држава се није на силу одржала.

„Притисци на Српску никада неће престати, јер они увек траже неке нове методе. Ако то није међународна заједница, онда је ту Тужилаштво БиХ које ће увек гањати сваког виђенијег Србина који нешто проговори што њима није по вољи, што се њима не свиђа“, рекао је Додик новинарима у Бијељини.

Он је навео да се, „осим крађе гласова која се догодила у Бијељини, дешава још нешто што је веома индикативно“.

„Замислите да сам ја некоме од ових људи у Бијељини рекао да не долази у обзир да Бошњак овде буде градоначелник или одборник. Мислим да би уследила међународна интервенција. А, чули смо да ови из Сарајева кажу да у Сребреници не може да буде Србин. Зашто не би могао бити Србин? Биће Србин“, нагласио је председник Српске.

Он је рекао да је у Сребреници Србин победио и показаће на који начин се може водити општина, а да не вређа друге.

„У том погледу хоћу да говорим о различитим аршинима. Не може оно што је једнима допуштено да не буде допуштено и другима. Што је једнима забрањено мора бити и другима“, истакао је Додик.

Према његовим речима, ако неко каже да Србин не може да буде начелник општине и да то, наводно, вређа некога, онда то иде у сферу фашизма или расизма и било чега дугог.

„У сваком случају, што се тиче Суда и Тужилаштва БиХ, мој став о томе је веома јасан. Они су инструисани да направе државу, како они то воле да кажу. БиХ никада неће бити држава на силу, јер ниједна држава се није на силу одржала“, рекао је Додик новинарима, коментаришући питање константних притисака Тужилаштва БиХ на Републику Српску.

Он је додао да буде и окупација десетинама година, али да се ниједна држава није тако очувала ако нема унутрашњег консензуса, а он се у БиХ и не тражи.

„У БиХ се тражи подаништво које имају у Савезу за промене из Републике Српске, а ако други који то неће, онда се покушава обезбедити послушништво путем инсталирања разних прича о лоповлуку и криминалу“, рекао је Додик.

Када је реч о СДС-у и изборима, он је навео да је СНСД победио. „Али, изгубићемо Босића. Рекао сам, велика штета. Волео бих да Босић остане јер је он нама најбољи“, рекао је Додик.

 

Извор: Срна

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2016.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31