Издвајамо Свет

Републиканци разматрају замену ТРАМПА новим кандидатом!

Доналд Трамп (фото:ЈуТјуб)

Правници Националног комитета Републиканске партије САД разматрају све могуће правне аспекте како би на предстојећим председничким изборима заменили Доналда Трампа другим кандидатом, сазнаје лист „Политико“ позивајући се на изворе у партији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник тог комитета Ринс Прибас изјавио је да јавно понижавање Трампа од стране његових колега из партије прети да уништи сваку преосталу шансу за победу републиканаца на предстојећим изборима, додајући да је остало још 48 сати како би се ревидирала целокупна предизборна стратегија.

Правници разматрају могућност замене председничког кандидата упркос чињеници да је до избора остало свега месец дана. „Читава војска правника разматра правило бр. 8, које омогућава да се предложи нови кандидат у случају да претходни оде добровољно или у случају његове смрти. Трамп је, међутим, изјавио да се неће повући, тако да у сваком случају не преостаје партији ништа друго него да се сарађује са њим“, рекао је за „Политико“ један од високих чиновника Републиканске партије.

Извор:rs.sputniknews.com