Издвајамо Свет

РУСИЈА ДЕМАНТУЈЕ : Оптужбе САД о хакерским нападима су глупости!

Сваког дана Путинов сајт нападну десетине хиљада хакера. Велики број тих напада покренут је са територије САД, али ми не кривимо сваког пута Белу кућу или Ленгли, рекао је портпарол Кремља Дмитри Песков.

МОСКВА – Кремљ је саопштио да су оптужбе САД да руска влада стоји иза хакерских напада на америчке политичке организације “глупости”.

“Ово је поново некаква врста глупости”, рекао је портпарол Кремља Дмитри Песков за руску агенцију Интерфакс.
“Сваког дана Путинов сајт нападну десетине хиљада хакера. Велики број тих напада покренут је са територије САД, али ми не кривимо сваког пута Белу кућу или Ленгли”, навео је Песков, преноси АФП.

Амерички званичници у петак су и званично оптужили руску владу за сајбер нападе на америчке политичке организације, наводећи да је циљ хаковања био да “мешање у изборни процес у САД”.

“Верујемо на основу обима и осетљивости ових активности да су само руски највиши званичници могли да дају овлашћење за њих”, наводи се у заједничком саопштењу Министарства за националну безбедност и канцеларије директора америчких обавештајних служби, преноси АФП.

То саопштење је прва званична оптужба Вашингтона на рачун Москве у вези са низом хакерских напада, иако су многи аналитичари у САД и раније тврдили да Русија стоји из тих напада, јавља АФП.

Извор:Танјуг