Издвајамо Свет

САД ИМА ПАКЛЕНИ ПЛАН: Подмитити Кину и Индију па разорити Русију и Иран!

Пише: Александар Тихонов

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коришћењем тактичких медија и хибридних операција САД за циљ имају демонизацију Русије. И даље ће се лажирати хуманитарне катастрофе. Користиће се методи из рата у БиХ, првенствено пропаганда и хуманитарни конвоји којима ће се транспортовати оружје, а не храна.

Русима ће се подметати операције под лажном заставом, а руске униформе ће обезбедити Кијев и Чечени који нису лојални Кадирову. САД ће наступати подмукло, служиће се прљавим играма, а постоје озбиљне информације да амерички естаблишмент разматра опцију обарања авиона који користи председник Путин. То би поново било оквалификовано као „грешка“, а у наведеном контексту предлагано је да се користи стингер или ракета са возила којим би управљао спец. тим са територије неке кавкаске државе, како би се заметнуо траг.

Јединице САД за спец. операције добиле су задатак да, поред осталог, уклањају експониране вође Исламске државе, документацију, све трагове који би указали на повезаност ИД са САД и Израелом, са њиховим агентима који су предводили тимове ИД у организовању финансијских трансакција, уопште дотура новца у ИД, експлоатације и транспорта нафте на договорена одредишта.

Процена нафтних корпорација које су, узгред речено, оствариле солидну зараду током рата у Сирији, гласи да нафтне залихе Сирије износе 2,5 милијарди барела и да Сирија поседује 400 милиона кубних метара гаса. Запосједање Сирије отворило би путеве према Азербејџану, Туркменистану, Казахстану и Узбекистану, земљама које су корпорације означиле као мете.

Зато је неопходно да Асад буде свргнут. Турска, уз изговор да неће дозволити да падне сиријски град Азаз јер мора да заштити своја насеља уз сиријску границу, у ствари обезбеђује будуће нафтне токове. Саудијска Арабија и Кувајт су одлучни у намери да финансирају америчке операције у Сирији, државни секретар Кери је чак рекао да су Заливске земље посвећене томе. Плин и нафта су приоритет. У току је пројектовање још једног нафтовода и гасовода који би водио од Уједињених Арапских Емирата до либанске луке на Средоземљу уз границу са Сиријом.

Несумњиво, јединице ИД су арапски пандам Блеквотера и представљају важан амерички алат у централној Азији. ИД ће се као опробани патент користити у прокси рату у Авганистану против Ирана и Кине. Амерички партнери у Ирану при томе су ирански Курди, а у Кини Ујгури, туркменски народ који живи у провинцији Синкјанг на северозападу земље. САД са Индијом планира остварити сарадњу, те ће Индији у Авганистану понудити концесије на коришћење рудника. У америчким плановима је и инвазија на Иран, чију луку Цхабахар такође намеравају препустити на коришћење Индији, којој је Цхабахар од важног привредног значаја. Само у овој години Индија је уложила 500 милион $ у развој ове иранске луке[1].

Индија има јаке економске везе са земљама Залива, 70% сирове нафте коју Индија користи долази из Залива, а 85% природног гаса који Индија увози долази из Катара. То је разлог што седам милиона индијских исељеника живи и ради у Заливским земљама, а половина од тог броја је у Саудијској Арабији. Индијска улагања у луку Цхабахар говоре о растућем утицају Индије у централној Азији и на Блиском истоку, што представља помак у традиционалном ставу Индије да се у прилике на Блиском истоку не треба мешати. Стога је Индија за САД потенцијални партнер.

Своје незадовољство политиком Пакистана, који је одбио да упути своје трупе Саудијској Арабији за потребе рата у Јемену, краљ Салман је манифестовао потписивање пет уговора са Њу Делхијем. Између осталог потписани су споразуми о размени обавештајних података у борби против тероризма и јачању сарадње у области одбране.[2]

Луку Цхабахар САД намеравају понудити и Кини, што треба да послужи као део пакета за кинески отклон од Руса. И за Кину је интересантан Авганистан, због Новог пута свиле. Уз то, према америчким проценама Авганистан поседује железо, кобалт, злато и бакар у вредности од хиљаду милијарди долара.

Стога амерички идеолози рачунају да би кроз низ уступака могли изнудити од Кине прекид савеза са Русијом, а спремни су да се у том циљу одрекну и острва у Јужном кинеском мору, која ионако нису америчка.

Њихова процена је да ће Кина, ако јој уз све наведено обезбеде неометану експлоатацију нафте, у томе јој помогну и у Африци, направити дистанцу од Русије. Кини су спремни помоћи и у решењу проблема са Ујгурима, које ће претходно радикализовати. Све у циљу уништења Русије и православља на Балкану. Да би остварили своје планове на Балкану САД се морају ослонити на ЕУ, коју истовремено слабе форсирајући мигрантску кризу, што је парадокс.

Мигранти су оруђе и за Србију, која ће због свог односа према мигрантима бити све више изложена медијским нападима. Гугл, Твитер и Фејсбук биће у тој функцији. Да ли ће се остварити претње на Балкану и распад ЕУ на А и Б лигу, биће извесно у мају месецу наредне године. Нови лидер ХДЗ подржава пут Србије у ЕУ јер је добио информацију да Србија неће отворити нити једно поглавље док „не реши питање Републике Српске и Додика“.

Америчке активности одвијају се у духу преваре, сходно идејама Бжежинског који сматра да Русе треба „заглавити“ у Сирији, и да ће то омогућити САД да преузму глобално вођство. Према мишљењу Бжежинског САД су још увек водећа светска војна и економска сила, Русија је ослабљена санкцијама, а рад са руском опозицијом и припрема терористичких акција против Русије, одвија се добро.

Извршиоци су ЦИА, МИ6 и Сорош, који на располагању имају логистику и специјализовано људство великих корпорација које желе руске ресурсе. Амерички планови су мегаломански, подсећају на планове Наполеона и Хитлера.

[1] хттп://www.америцансецуритyпројецт.орг/индиа-иран-цхабахар/

[2] хттп://www.америцансецуритyпројецт.орг/индиа-иран-цхабахар/
Извор: фсксрб.ру