Издвајамо Србија

САМОУВЕРЕНО: Србија ће признати Косово на крају дијалога!

ПРИШТИНА – Приштински лист Коха диторе пише да је косовска влада у Бриселу представљена дијаметрално супротним ставовима.

Loading...

“Коха“ наводи да министри из редова Српске листе лобирају против Закона о Трепчи, који је недавно усвојила косовска скупштина.

Како наводи лист, косовска министарка за дијалог Едита Тахири каже да такав покушај “изазивања” Приштине у Бриселу неће бити успешан, тврдећи и да је посета Бриселу српских чланова косовске владе “неприхватљива и неуставна”.

“Мислим да су они прекорачили оно што је у опису њиховог посла и прекршили устав – тим питањем треба да се бави влада”, сматра Едита Тахири.

Бајрам Гецај из канцеларије косовског премијера Исе Мустафе рекао је такође да су поступци чланова Српске листе штетни.

“Верујем да ће премијер Иса Мустафа разговарати о томе са замеником премијера Бранимиром Стојановићем наредних дана”, рекао је Гецај.

Приштински лист Зери преноси и да је Едита Тахири у недељу изјавила да ће Србија признати једнострано проглашену независност Косова на крају дијалога између Београда и Приштине.

“Сматрамо овај дијалог дијалогом за добросуседске односе и његова вредност је повезана са нашим евроатланским тежњама и нашој посвећености стабилности и миру. Ово значи да на крају дијалога мора да постоји обострано признање између две земље”, тврди Едита Тахири и додаје да бриселски дијалог даје резултате.

Извор: Танјуг

Loading...
loading...
loading...