Издвајамо Србија

СЕНЗАЦИОНАЛНО: Руси желе да граде „Београд на води“ и метро!

Руски привредници и инвеститори, који бораве у Србији, највише су се интересовали за пројекат „Београд на води“ и изградњу метроа у српској престоници, а представници Москве су најавили нови инвестициони циклус у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар у Влади Москве задужен за међународну сарадњу Сергеј Черјомин рекао је новинарима током Конференције за питања развоја пословне сарадње Москве и Београда, у оквиру „Дана Москве у Београду“, да се московски инвеститори највише интересују за та два велика пројекта, као и да је „Београд на води“ сличан московском пројекту за уређење обала у главном граду Русије.

Он је рекао да се руска рубља стабилизовала и да то отвара врата за веће руске инвестиције.
„Можемо да очекујемо пораст руских инвестиција у Србији“, казао је Черјомин додајући да велики потенцијал за унапређење сарадње постоји у области пољопривреде, туризма и угоститељства, али и ИТ индустрији.

Он је рекао да су у Београду отворене слободне економске зоне и да је сада боља инфраструктура за инвестиције.

Помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић је рекао да су колегама из Москве представљени пројекти вредни више од 10 милијарди динара, у три област – инфраструктурни пројекти, гринфилд пројекти и пројекти у облати некретнина.

– Посебну пажњу је привукао пројекат Београд на води – истакао је Милосављевић додајући да су Руси заинтересовани за учешће у изградњи, али и куповину и изнајмљивање стамбено-пословног простора.

 

Извор:Вести-онлине.цом