Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ ОПЛЕО ПО ВУЧИЋУ И ВЛАДИ: Зашто не прекинуте преговоре и поништите Бриселски споразум?! (ВИДЕО)

Посланици СРС и ДСС поручили су да би требало да се „откажу пакети“ Бриселског споразума, односно да би Београд требало да се повуче из дијалога са Приштином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер СРС Војислав Шешељ питао је на седници скупштине зашто се не откажу оба пакета Бриселског споразума која су, како је рекао, у супротности са Уставом и правним поретком.

 Шешељ је рекао да је јасно да ниједан споразум који се тиче интереса Срба на Косову и Метохији неће бити реализован, а да су ти пакети, додаје, били превара којом се пљачка имовина Србије.

„Србија се излаже новим притисцима, желе да је опљачкају, отму Телеком, Трепчу, велико вештачко језеро – Газиводе. Треба донети одлуку да Влада Србије одбија даљи преговарачки процес док се не реализује концепт ЗСО и то би влади дало маневарски простор“, сматра Шешељ.

Србија је, каже он, до сада увек била у дефанзиви и сада би требало да направи корак у офанзивном смеру.
 Додаје да би представницима ЕУ требало рећи да ће се наставити преговори о чланству уколико се Србији гарантује територијални интегритет.
Шефица посланичке групе ДС С Санда Рашковић Ивић питала је председницу скупштине када ће заказати посебну седницу скупштине на којој ће се разговарати о ситуацији на КИМ.
„Сматрам да је та седница неопходна јер треба искрено да поразговарамо шта је то Бриселски споразум – који је по нама јако лош за србију. Отворио је правни простор да дође до отимачине српске имовине“, рекла је Рашковић Ивић.
 Она је затражила да на тој седници буде присутна влада са премијером и да кажу „шта је јавно, а шта тајно преговарано, шта ЕУ од Србије тражи“.
 Рашковић Ивић сматра да би требало направити преговарачку платформу која ће бити усвојена и у којој би стајало да „не могу тајно или јавно да се договарају само два човека“

Према њеним речима, та партија сматра да се треба повући преговарачки процес у Бриселу.

Извор: Танјуг