Издвајамо Србија

ШИПТАРИ по хитном поступку отимају Трепчу док велеиздајници у Београду ћуте као заливени

Скупштина самопроглашеног Косова расправљаће у петак о Нацрту закона о рударском комплексу Трепча иако влада те квазидржаве још није усвојила закон, преноси приштински лист „Коха“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је други покушај самопроглашеног Косова да кроз закон о Трепчи у потпуности преузме ту српску компанију.

– Имаћемо нацрт закона у скупштини у петак. Усвојићемо закон у интересу рударског комплекса, рудара и земље – рекао је председник скупштине Кадри Весељи.
Весељи је у марту ове године рекао да питање Трепче неће бити тема дијалога Београда и Приштине у Бриселу и да ће „сав посао у вези с тим бити обављен на Косову“.

Косовска влада формирала је комисију која се бавила Нацртом закона о Трепчи, чему су се успротивили представници Срба, који су истакли да српска заједница треба да има одлучујући глас када је реч о имовини у већински српским срединама.

– Ту се разговара о нечему што нема суштинске везе са имовином било кога осим поверилаца Трепче, што су фирме у власништву Републике Србије и владе – односно државе Србије која је већински власник Трепче – рекао је тада директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Дјуриц.

Извор:Вестионлине.com