Издвајамо Србија

ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ СЛУЧАЈА ДИКИЋ: Ево ко је пријавио полицији бившег команданта српске жандармерије!

ПОДГОРИЦА – Подгоричка штампа пише данас да је групу предвођену бившим командантом српске жандармерије Братиславом Дикићем која је ухапшена уочи избора у Црној Гори под оптужбама за тероризам полицији пријавио један од њених чланова, Мирко Велимировић (45) из Зубиног Потока.

Како наводе Вијести и Побједа, то пише у наредби за спровођење истраге специјалног тужиоца Саше Чађеновића који је за покушај тероризма поред Дикића, осумњичио Кристину Христић и Александра Синђелића за којим се трага, док се осталима на терет ставља криминално удруживање.

У том тужилачком документу откривено је на који начин су црногорске безбедносне службе „спречиле да се Црна Гора завије у црно“, пишу Вијести.

„Велимировић је допринео откривању криминалне организације“, пише у Чађеновићевој наредби коју преноси подгоричка штампа. Наводно, његово задужење у терористичкој групи било је да набави оружје, муницију, униформе, преноси поруке, обезбеђује им простор у ком ће боравити и складиштити оружје.

Велимировић је одао план када је, по наводима у штампи, наводно од Синђелића преузео 15.000 евра за које је требало да купи 50 аутоматских пушака и три сандука муниције „које ће сместити у кући коју би изнајмио у Подгорици“.

Пошто је до детаља прихватио план за нападе, своја задужења, али и сазнао туђа, намере групе пријавио је полицији.

„Дошао је у Управу полиције и пријавио план деловања криминалне организације и њене чланове и тиме је открио криминалну организацију… Он је службеницима полиције преносио добијена упутства од организатора криминалне организације, те идентификовао друге чланове који су дошли у Црну Гору, описао план њиховог деловања, локације на којима се налазе… „, пише у наредби.

Велимировића је пензионисани официр српске жандармерије Дикић оптужио да је полицијски сарадник који му је у Подгорици наместио хапшење, када му је испред тржног центра Делта поклонио мобилни телефон и у аутомобил убацио кључеве.

У тужилачкој наредби коју преноси данашња штампа пише да је Велимировић Дикићу испред тог тржног центра предао телефон „леново“ који је заштићен посебним програмом од могућег прислушкивања и кључеве од куће у којој се налази оружје.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић раније је казао да су „зауставили да се оружје унесе у Црну Гору“.
Објаснио је да је између Србије и Албаније уништено оружје које су терористи намеравали да користе у Црној Гори, подсећа подгорички лист.

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је синоћ у Београду после састанка Бироа за координацију служби безбедности, да су на територији Србије припремане нелегалне активности у Црној Гори, и да су у Србији проверени људи који су пратили премијера Црне Горе Мила Ђукановића.

„Имамо чврсте материјалне доказе, чак и паре, 125.000 евра смо узели, униформе и разне друге ствари, то се налази у поседу државних органа Србије. Онај ко мисли да ће Србија на било који начин да учествује у некаквом злочину тај се грдно преварио“, рекао је Вучић.

Извор:Курир.рс

loading...
Loading...