Издвајамо Србија

ШОКАНТНО САЗНАЊЕ – ЕДИТА ТАХИРИ ТВРДИ: Србија потписала и предала Трепчу, ево и ко је то урадио из Београда!

Косовски политичари одбацују могућност да се о конфискацији рударско меатарлушког и хемијског комбината Трепча, који су они прогласили „косовском имовином“, разговара у оквиру дијалога у Бриселу и тврде да је то „готова ствар,“ преносе медији у Приштини.

Јасно смо ставили до знања да се о имовини Косова неће разговарати у Бриселу. Ми нећемо пристати да разговарамо о Трепчи у Бриселу и то је црвена линија коју нећемо прећи – рекла је косовска министарка за дијалог Едита Тахири, напомињући да део дијалога не може бити ниједна тема на коју не пристају све три стране, преноси „Коха диторе“.

Косовски премијер Иса мустафа сматра да је одлука Листе Спрска да суспендује учешће у покрајинској скупштини и влади због усвајања Закона о Трепчи, „исхитрена и донета под притиском Београда.“

По њему Србија и Листа Српска треба да престану да се „самообмањују“, јер је Косово „суверена и независна џава“, пренои „Епока е ре“.

И председник косовске скупштине Кадри Весели, казао је да је питање Трепче „готова ствар“ и тврди да директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић не треба тиме да се бави, јер је власт из Београда у Бриселу већ потписала предају српске имовине сувереној и независној џави Косово.

Он је рекао за Клан Косова да је Закон о рударском комплексу Трепча најбљи могући за оживљавање овог металуршког гиганта, преноси „Епока е ре“.

Сви приштински листови наводе да се Београд оштро противи конфискацији Трепче и тражи седницу Савета безбедности УН о овом питнају.

Извор:Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2016.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31