Издвајамо Србија

ДИКИЋ НАКОН САСЛУШАЊА: “Инспектор у цивилу ме више пута питао, док сам био везан – ХОЋЕШ ЛИ ДА ТЕ ЗАЛЕПИМ?!”

Бивши командант српске Жандармерије Братислав Дикић нема примедби на поступање униформисане полиције и затворске полиције у Црној Гори.

Loading...

Ухапшени је то казао у разговору са председником Савета за грађанску контролу рада ЦГ полиције Александром Сашом Зековићем Како се наводи у извјештају Зековића, Дикић стиче да су затворски полицајци професионални „за разлику од полиције у цивилу“, преносе подгоричке Вијести.

„Појаснио је да му је приликом лишавања слободе, пошто је везан, службеник у цивилу, око 52-3 године, седе косе, висине 1,85/-90, наводно више пута рекао “Хоћеш ли да те залепим”. Каже да му нису саопштена права и да зато није потписао документ који се на то односи.

Имао је примедбе на садржај записника одузетих предмета и ствари али их, на интересовање Савјета, није унео у исти већ је чак, и поред наводних примедби, исти потписао. Имао је примедбу око кључева и телефона који су му како каже подметнути од стране полицијског сарадника. Тај телефон је, према наводима, добио испред подгоричког Делта ситија непосредно пред хапшење а кључеве је у ауто убацио полицијски сарадник приликом напуштања моторног возила након чега је уследило моментално хапшење“, наводи се у извештају.

“Позив да попијемо ракију у кућу нисам прихватио и тако вероватно избегао могућност да будем ухапшен у објекту у којем је допремљено оружје”, додао је Дикић.
Истиче да је од првог тренутка инсистирао да се уради детаљан телефонски листинг и да му се омогући полиграфско тестирање.

„Дикић истиче да је против четничких групација а “камоли да се доводи у везу са њима”. Наглашава да је активан у Патриотском покрету Србије и да се не осећа безбедно те да му сигурност може бити угрожена због његовог ранијег рада против албанских терориста. Додатно, тврди да му се у истражном затвору не могу осигурати услови адекватни његовом здравственом стању.

Представнику Савета је саопштио да је особа са инвалидитетом и да болује од карцинома“.

Дикића тужилаштво сумњичи да је са Александром Синђелићем вођа криминалне групе, која је припремала терористичке нападе на институције, убијање цивила и хапшење премијера Мила Ђукановића. Синђелић је избегао хапшење и полиција за њим трага. Тужилаштво је након саслушања одредило задржавање до 72 сата за 14 ухапшених, а шесторо је пуштено након саслушања. Из тужилаштва су саопштили да сумњиче ухапшене да су почетком октобра у Србији и Црној Гори формирали криминалну организацију, с циљем утицаја на законодавну и извршну власт у Црној Гори.“

„Сумња се да је план ове организације био да, наводно, у време проглашења резултата на парламентарним изборима, уз употребу оружја, нападну окупљене грађане испред Скупштине Црне Горе и службенике Управе полиције, а да потом заузму просторије Скупштине, с намером да прогласе изборну победу одређених политичких партија“, пише у саопштењу Специјалног државног тужилаштва.
Дикић је стари познаник са директором црногорске полиције Славком Стојановићем. Њихове везе датирају из 2010. године када је Дикић био њихов гост у Подгорици и када је уручио дипломе службеницима Посебне јединице полиције. Све то објављено је у званичном листу МУП-а ЦГ у Полицијском гласнику 1. јануара те године.

 

Извор:Курир

Loading...
loading...
loading...