Издвајамо Србија

СЛУЧАЈ “ТОПЧИДЕР” – Отац Драгана Јаковљевића: Сви знају да су нам децу убили!

Гардисте Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића убила је у Топчидеру 5. октобра 2004. трећа особа, показало је супервештачење у САД.

Љубиша Драговић, шеф Одељења за форензичку патологију и медицинска истраживања округа Мичиген, који већ 30 година живи и ради у Америци, потврдио је то за портал „Инсајдер“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да ли их је било једна (особа), две, три или шеснаест… не знам јер нисам био тамо. Не могу да се упуштам у детаље јер то крши принципе форензичке патологије пошто овај случај није завршен – рекао је Драговић.

Овим извештајем из САД потврђена је и теза Независне државне комисије, која је тврдила да је Јаковљевића и Миловановића убила трећа особа, односно да није тачно да је један војник убио другог, а онда извршио самоубиство.

На основу доказа који су из Вишег окружног суда послати у САД, Драговић је оценио да „нема ни говора“ о убиству и самоубиству, већ да је у питању убиство које је обавила трећа особа. Драговић је додао да је тај извештај достављен Вишем суду у Београду још 2008, али да га нико није звао да нешто објасни, сведочи или вештачи.

Јанко Јаковљевић, отац гардисте Драгана, каже да су поднели тужбу Међународном суду за људска права у Стразбуру због поступања српског правосуђа.

– Свима нам је јасно да су нам деца убијена и треба да се открије починилац. Овде немају вољу да разреше овај случај, развлаче га 12 година, и даље одбијају да позову неке сведоке. Сад се надамо да ће бар послушати налог Међународног суда – каже он. Петар Миловановић, отац убијеног Дражена, каже да српско правосуђе све време тапка у месту.

– Завлаче нас и нико ништа не предузима. Сами смо поднели тужбу против НН особа, али нико не реагује – каже Миловановић.

Адвокат Божо Прелевић, председник Независне комисије која је истраживала погибију војника док су били на стражи у објекту „Караш“, каже да за форензичаре нема сумње у убиство.

– Нажалост, постоје и они стручњаци који имају лични интерес па због тога покушавају да сакрију како се ради о убиству. То што је утврдио Драговић рекли су и наши еминентни стручњаци – каже Прелевић.

Предистражни поступак

Адвокат породица настрадалих гардиста Предраг Савић каже да се Више тужилаштво у Београду понаша као да нема одлуке Уставног суда од 2013. којом им се налаже да спроведу истрагу најделотворније што могу. „Уставни суд је на десетак страна констатовао пропусте, али Тужилаштво ништа не предузима већ скоро две године. Шокиран сам тиме што у Тужилаштву и данас кажу да воде предистражни поступак“, каже он.

Форензичар из САД тврди: Гардисте у Топчидеру убила ТРЕЋА ОСОБА

Припаднике Гардијске бригаде Војске СЦГ Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића у касарни у Топчидеру 2004. године убила је трећа особа, показало је супервештачење обављено у САД, чиме је оспорен званични извештај да су они страдали у међусобном сукобу, јавио је данас Портал Инсајдер.
Извор:Блиц