loading...
Издвајамо Србија

СУКОБ СА ВУЧИЋЕМ: Николић се потпуно окренуо Русима, раскинуо све везе са ЕУ и САД

Расцеп у врху власти чини се да је коначан, сазнаје се из врха владајуће странке у Србији. Наиме, у страху да неће добити довољну подршку СНС-а и премијера Александра Вучића, али и због последњих дешавања у региону, председник Томислав Николић политички се сасвим окренуо Русији и код њих тражи подршку како би поново победио на председничким изборима.

Отворено сврставање на једну страну потпуно је у супротности са политиком државе.

Тома се потпуно окренуо Русији, од њих тражи помоћ како би победио на изборима. Не рачуна више на до сада колико-толико млаке односе са Западом и сву своју политику жели да усклади са руским интересима. Он сматра да му је то једини начин да освоји други председнички мандат – каже извор “Вести” из врха СНС-а.

Следећих месеци, додају наши извори, Николић планира више посета Русији и пријем руских изасланика. Тиме, наводе они, жели да учврсти везу са Русима и да се пред народом покаже као једини и неприкосновени руски човек у Србији.

– Због тога је дошао у озбиљан сукоб и са Вучићем и са добрим делом странке и Владе. Иако је много русофила у врху наше партије, реалност је таква да морамо опрезно да ходамо на жици између Русије и ЕУ. Опкољени смо земљама ЕУ и НАТО и хтели или не морамо томе да прилагодимо нашу политику. Међутим, Николић је због другог председничког мандата спреман да се отворено стави на страну Русије, без обзира на то колико то може штетити српским националним циљевима. Контакти између њега и Вучића више готово и не постоје, односно спали су на службене и протоколарне – објашњава наш извор.

Из тог разлога, Николић је и пристао на вежбу БАРС 2016 у Београду, где ће српски и руски ваздухопловци вежбати на батајничком аеродрому неколико дана. Руска агенија ТАС преноси да је Николић истакао да је Србија “положила тест, доказујући способност да одржи висок ниво билатералних односа са Русијом”.

Да је Београд пратио стопе многих западних земаља увођењем санкција Москви, можда би тек годинама касније схватили да смо потпали под њихов утицај. Са друге стране, да смо увели санкције, упропастили бисмо све шта смо постигли кроз године и векове само зато што је неко други то наредио – рекао је Николић.

Прст на чело

Западне земље треба да размисле да ли су заиста демократске или су под командом једног лидера, изјавио је српски председник Томислав Николић.
– Верујем да многе државе, укључујући оне које чврсто верују да су демократске, треба да застану и размисле да ли заиста живе по сопственим принципима или увек извршавају наредбе једног вође – рекао је Николић.

Ловцима забрањен прелет

Војна вежба авијација Русије и Србије у Београду није могла да прође у сенци НАТО-а. Наиме, и у овом примеру видело се каква је геополитичка ситуација Србије, те да све приче о некој војној помоћи Русије у неком фамозном сукобу немају везе са реалношћу.

Наиме, власти Румуније и Бугарске забраниле су прелет руским ловцима који је требало да учествују на вежби и упутили их да, уколико желе да их пошаљу у Србију, спакују ловце у транспортне авионе и тако прелете до Србије.

Извор:вестионлине.цом

loading...