Издвајамо Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗАПАДУ: Путин наредио САД и њиховим савезницима да купе прње из Сирије!

САД нису на време схватиле да су Русија и њен савезник Башар ел Асад одлучили да победе у сиријском рату и сада је касно за реакцију, јер Путин заиста побеђује, сматра бивши амерички амбасадор при УН Џон Болтон.

“Владина војска Сирије” на корак је од заузимања Алепа, а то ће озбиљно утицати на исход рата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зато Русија и сиријске власти неће дозволити спољним снагама да утичу на ситуацију, сматра Болтон.

“Русија је упозорила САД да не сме нападати снаге сиријских власти и да таква интервенција може имати `ужасне тектонске последице` не само на територију Сирије, већ и на читавом Блиском истоку”, подсећа он.

Болтон сматра да је Путин “наредио САД и њиховим савезницима да `купе прње` из Сирије”.

“Асад је сада на корак од тога да оствари свој стратешки задатак који је себи поставио на самом почетку. И ја мислим да више ништа не може променити ситуацију”, наводи Болтон за “Фокс њуз”.

Он признаје да су Асад и Руси дали снагама сиријске опозиције могућност да напусте град, али наводи да он “не би веровао Асаду”.

Руски портали, коментаришући Болтонове оптужбе за “ратне злочине”, подсећају да су САД, од Ирака, преко Савезне Републике Југославије до Либије и Сирије, изазвале низ ратова и агресија, као и тешка страдања милиона људи, али да нико из америчког и западног врха није оптужен за било који злочин.

 

Извор: Срна