loading...
Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ – ШОКАНТАН ЗАХТЕВ: ЕУ тражи да СРБИЈА одмах уведе санкције и објави рат РУСИЈИ!

Преговори Србије и Европске уније о чланству биће одблокирани тек када се власт у Београду придружи санкцијама ЕУ и САД против Русије. Ово је главни услов који је ове недеље саопштен нашим властима.

Европски челници су, тврде упућени, максимално пооштрили ранији ултиматум и сада траже да, уместо најкасније до 31. децембра, санкције Москви уведемо одмах, као и да моментално потпуно прекинемо војно-техничку сарадњу са Русијом.

– Све док се то не деси, дијалог Београда и ЕУ остаће блокиран! Све те приче о Космету и проблемима са Бриселским споразумом су само маска, димна завеса за јавност – рекао је за исти лист један од министара који је инсистирао на анонимности.

Према речима саговорника листа, у Бриселу је процењено да је „Србија отишла предалеко у савезу са Русијом“ и да зато мора без одлагања потпуно да усагласи своју спољну политику са ЕУ.

 

Кап која је прелила чашу, како се тврди, била је посета секретара Савета безбедности Русије Николаја Патрушева Београду и званична потврда да ће Србији бити испоручено најмодерније руско наоружање.

– Ако не уведе блокаду Србији, Србија ће остати блокирана. Стављено нам је до знања да у том случају за нас највероватније неће бити новца из претприступних фондова. ЕУ, али пре свега САД, на тај начин хоће да натерају Београд да се одрекне Москве, али и да изазову нестабилност у земљи. Западњаци добро знају да је Србија већински убедљиво русофилска земља и да би Срби сигурно бурно реаговали на заоштравање односа са Русијом… – преноси саговорник за исти.

Шеф дипломатије Ивица Дачић каже да су све уцене и претње Србији апсолутно неприхватљиве.

Он наглашава да ће Србија имати обавезу да се придржава заједничке спољне политике ЕУ, али тек кад постане пуноправна чланица, што се неће десити пре 2020. године.

 

Иако јуче није хтео директно да нам потврди да ЕУ тражи санкције Русији да би одблокирала преговоре, Дачић истиче да Србија то никада и нипошто неће учинити.

– Не терајте нас да сами себи забијамо нож у срце. Боримо се свим силама да Косово не буде члан УН, а Србија то не може сама. Косово ће бити у УН ако Русија и Кина не уложе вето. Па зар је могуће да неко озбиљан мисли да треба да уведемо санкције оном ко ће ставити вето на пријем Косова у УН?! Тај онда мисли или да смо глупи или да радимо против интереса Србије – рекао је Дачић и позвао западне силе да покажу елементарно разумевање за Србе и Србију.

– Да вас питам, да ли ће САД, Француска и Британија уложити вето на пријем Косова у УН?! Неће! Људи, укључите здрав разум. Ако су некима шефови негде ван Србије, мени нису, као ни овој влади. Ми радимо само у интересу Србије! – категоричан је Дачић.

 

Извор: Информер